APİKAM’da Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri, 5 Kasım’da başlıyor.

APİKAM’ın çocukların, yaşadıkları kentin tarihini ve kültürünü daha iyi tanıması ve kentle bağ kurması amacıyla hayata geçirdiği proje, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz bir şekilde düzenlenecek. Eğitimlerin 5 Kasım tarihinden itibaren önümüzdeki yılın (2025) mayıs ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Proje kapsamında devam edecek eğitimlerle yaklaşık 2 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Çocuklar eğitimler doğrultusunda İzmir konulu öyküler üzerinden hem eğlenerek yeni bilgiler öğrenecek hem de yaratıcılıklarını geliştirecek. Ayrıca eğitimlerde görsel öykü sunumlarının yanı sıra atölyeler ve sergi ziyaretleri yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Eğitimler, Doç. Dr. Zehra Akdemir Veryeri’nin kaleme aldığı ve Zeynep Yıldız’ın resimlediği “Kemeraltı: Gizli Hazine” ve “Kordon’daki Beyaz Ev” öyküleri üzerinden salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün sabah ve öğleden sonra iki oturumla düzenlenecek. Kurum bünyesindeki eğitmenler aracılığıyla verilecek eğitimlerden sonra öğrencilere kitap hediye edilecek. Eğitimler kapsamında APİKAM sergi salonundaki Yanık Yurt- Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları sergisi de rehber eşliğinde gezdirilecek. Hem kültürel miras bilincini hem de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını destekleyici bir nitelik taşıyan eğitimlere katılım için sınıf öğretmenleri, 0 (232) 293 15 88 ve 0 (232) 293 39 10 numaralı telefonlardan APİKAM’ı arayarak başvuru yapabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri