Dünyanın en itibarlı dil okulları arasında yer alan Wall Street English’in araştırmasına göre; İngilizce bilmek kişilerin mutluluk seviyesini etkiliyor.
Yabancı dil bilmek, özellikle de çok akıcı şekilde İngilizce konuşmak Wall Street English’in global çapta yaptığı araştırmaya göre hayatı kolaylaştırdığı kadar insanları mutlu da ediyor. Özetle İngilizce, sadece iş hayatında değil özel hayatta da mutluluk seviyesini yükseltiyor. Araştırmanın ilginç verilerinden bazıları ise şöyle; Japonlar İngilizce bilmediği için mutsuzken, Endonezya İngilizce bilmeyip en mutlu olan ülkeler arasında.
Almanya’dan Şili’ye kadar 8 farklı ülkede gerçekleşen araştırma sonuçlarına göre; İngilizce bilen kişilerin kariyer olanakları ve kazançları göz önünde bulundurularak, İngilizce bilenlerin bilmeyenlere oranla iş hayatlarında daha memnun olduğu ortaya çıktı.Araştırmaya göre; İngilizce bilmeyip mutlu olanların oranı 6,7 olurken, başlangıç seviyesindekilerin mutluluk oranı ise 7,0 olarak kayda geçti. Orta seviyede İngilizce bilenlerin mutluluk oranı 7,3 olurken, ileri seviye İngilizce bilenlerin mutluluk oranı da 7,5 olarak gözlemlendi. Ülke bazında bakıldığında İngilizce bilmeyen kişilerin mutluluk oranının en düşük olduğu ülke 5,3 oranla Japonya olurken Endonezya ise 8,1 oranla İngilizce bilmeyip en mutlu olan ülke olarak raporda yer aldı. İngilizce bilme oranına baktığımızda ülkeler içerisinde ise Çin ve Endonezya 8,2 oranla mutlu olduğu gözlemlendi. Japonya’da da İngilizce bilen ve bilmeyenlerin mutluluk oranı farkı yüzde 36’ı olarak kayıtlara geçti.
“Hemen şimdi İngilizce öğrenmeye başlamalıyız”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Wall Street English Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, “Tüm dünyada da olduğu gibi Türkiye’de de durum aynı. Gerek iş gerek sosyal hayatta kendini İngilizce olarak ifade edebilmek, insanlara ciddi bir özgüven kazandırıyor, daha başarılı ve mutlu bireyler haline getiriyor. O yüzden geçmiş olumsuz tecrübeleri, gereksiz ertelemeleri bir kenara bırakıp ihtiyacımıza en uygun metotla hemen şimdi İngilizce öğrenmeye başlamalıyız.” diyor.