Aşıklık geleneği Buca'da yaşatılacak

Buca Belediyesi, Anadolu’nun en önemli değerlerinden biri olan aşıklık kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için Hasanağa Bahçesi'nde Aşıklar Şöleni düzenleyecek.

MEDYA EGE - Buca Belediyesi, Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan aşıklık geleneğini sürdüren sanatçılara destek olmak ve bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla Aşıklar Şöleni düzenleyecek.

Etkinlikte; Aşık Mehmet Divanoğlu, Aşık İskender Yıldırım, Aşık Celal Bulut, Aşık Alirıza Ezgi, Aşık Nuri Demiroğlu, Aşık Nevruz Ali Çiçek, Aşık Kenan İnkayalı, Aşık Sinan Boz, Aşık Adem Demir, Aşık Güngör Kaptan, Aşık Ahmet Aras, Aşık Rıza Çelebi, Aşık Beysef Turanoğlu, Ünal Yıldız ve Başak Kalyon'dan oluşan dev kadro, halkın üzüntülerini de sevinçlerini de türkülerine yansıtacak.

Hasanağa Bahçesi'nde gerçekleşecek Aşıklar Şöleni, 5 Ekim günü saat 20.00'de başlayacak. Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden tüm vatandaşlara davette bulunulurken etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Anadolu'nun yetiştirdiği birbirinden değerli âşıkların yer alacağı Âşıklar Şöleni'nde buluşalım. Unutulmaz ezgiler ve duygularla dolu bu özel gecede, sevgiyle çalınan her tını kalplere dokunacak. Kaçırmayın!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri