4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD)'de Harun Çallı yeniden başkanlığa seçilirken; Kecheese markası ile ambalajlı keçi sütünde sektör lideri olan Türer AŞ Yönetim Kurulu başkanı Özer Türer de İcra Kurulu üyeliğine getirildi. Öte yandan ASÜD sütte kayıt dışılığa karşı mücadeleye devam edecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla düzenlenen genel kurulda yenilenen icra kurulunda Kecheese markası ile ambalajlı keçi sütünde sektör lideri olan Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İzmirli iş adamı Özer Türer de İcra Kurulu üyeliğine getirildi.
SÜTTE KAYITDIŞI İLE MÜCADELE SÜRECEK!
Ülkemizde kullanılan sütlerin yaklaşık %40’ının açıkta satıldığına dikkat çeken Özer Türer, ASÜD olarak önceliklerinin merdiven altı üretim ve sektördeki kayıt dışı üretimin önüne geçmek olduğunu ifade etti. Kamuoyunda ‘‘Çiğ süt daha doğal ve sağlıklıdır’’ gibi bir algı oluştuğunu söyleyen Türer, açıkta satılan sütlerin denetim ve kontrolden geçmediğini hatırlattı. Tüketicinin sağlıklı süte ulaşması amacıyla faaliyet gösteren ASÜD’ün, pastörize edilmeyen ve ambalajsız sütlere karşı kamuoyunu bilinçlendirmek için çalışmalarına hız vereceğini kaydeden Türer, ‘‘Kaynağı ve hangi şartlarda taşınıp muhafaza edildiği bilinmeyen, kontrol edemediğimiz sütler sağlık için büyük tehlike oluşturuyor. Sağlık için özellikle süt ve süt ürünlerinde, etiketinde doğru bilgiler olan ambalajlı ürünler tercih edilmelidir’’ şeklinde konuştu.
İHRACAT KAPILARI AÇILIYOR
Rusya ile yaşanan kriz sonrası yeni pazarlar için arayışların arttığını belirten Türer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında gerekli protokollerin imzalandığını hatırlatarak bir diğer önemli pazarın da Arap Yarımadası olduğunu söyledi. Özellikle keçi sütünün Arap pazarında şifa iksiri olarak algılandığını ifade eden Türer, ‘‘Anadolu’nun şifa dağıtan lezzetlerini Körfez pazarına ulaştırmak için ilk sevkiyatlarımızı yaptık. Yeni pazarda ilk nokta Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan ekonomisi, petrol gelirleri ile dünya ekonomisine direkt etki edecek seviyede bir güç. Yaklaşık 25 bin dolar kişi başına düşen GSMH rakamı ile dünyanın zengin ülkeleri arasında bulunan 30 milyon nüfuslu Suudi Arabistan, lüks tüketimde üst sıralarda. Suudi Arabistan’dan sonra rotayı Ürdün pazarına çevirmek için bağlantı kurmaktayız. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Umman başta olmak üzere bölgedeki tüm Körfez ülkeleri büyük bir potansiyel taşımakta’’ dedi.