Ataç Grubu'na İflas Ettiği Açıklandı

2011 yılında ciro artışı bağlamında Türkiye'nin üçüncü şirketi olan Ataç ve Anteks'e sahip Ataç Grubu iflas etti.

Ataç Grubu'na bağlı Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. birleşiminden oluşan Ataç Grubu'nun iflas ettiği açıklandı. Bünyesinde bir çok sektörü bulunduran grubun bünyesinde barınan Ataç İnşaat 2011 yılının cirosunu en çok artıran şirketi seçilmişti. Anteks Tekstil ise dünya devlerinin ürünlerinin üretimlerini gerçekleştiriyordu.

Grubu iflasa götüren sürecin halka arz yapılması olduğu düşünülen şirketi kurtarmak amacıyla anlaşılan fon şirketi her iki şirket için iflas isteme talebinde bulunmuş olsa da iflas erteleme kabul edilmedi. Yönetimin iflas ertelemesi istemesinin ardından birçok alacaklı da şirketin iflasını talep etti.

İflası verilen her iki şirketin mal varlıklarına mahkeme tarafından el konuldu ve iflas dosyalarının açılması işlemleri başlatıldı. Mahkemenin aldığı kararla yönetimi düşen Ataç Grubu'ndan alacağı olan işçiler, borsacılar gibi kişiler belirlenip belgelerle mahkemeye sunulduktan sonra icra yoluyla grubun sahibi olduğu tüm malvarlığı satılacak.

Yönetim kurulu olmadığından iflas erteleme talep edilmesi yasal değil

1962 yılında kurulan grubun 2 kurucusundan biri olan ve ailesinin hala ortaklığına devam ettiği şirketin iflasında Çalık ailesinin avukatı olan Arif Karabağ iflas erteleme talebinde bulunan Ataç Grubu yöneticilerinin iflas erteleme davası açma konusunda yetkilerinin olmadığını belirtti. Karabağ Ataç ve Anteks'in her ikisinin de genel kurulu yapılamadığından yönetim oluşturulamadığını belirterek, yönetim kararı olmadan da iflas erteleme talebinde bulunulamayacağını belirtti. Yönetim kurulları olmayan şirketlerin iflas erteleme davası açması için avukata vekalet veremeyeceğini de belirten Avukat Karabağ mahkeme iflas eşiğine geldiğinde iflas erteleme için vekalet istediğini, ancak vekaletin durumdan dolayı sunulmadığını söyledi.

Vekilin dosyaya sunduğu vekalet sahte çıktı

Vekaletin sunulamadığının açıklanmasının ardından, Ataç Grubu'na bağlı şirketlerin sicillerinde görülen en son imza yetkili yönetim kurulu üyelerinin mahkemeye gelerek davayla ilgileri olmadığına dair muvafakat belgesi sundular.

Çalık ailesi avukat Karabağ, yasadan kaynaklı olarak eski yönetim kurulu üyelerinin verdiği eskimiştir anlamı taşıyan muvafakat belgesiyle beraber davaya devam edilemeyeceğini, bahsi geçen yönetim kurulu üyelerinin, yetkisi olmamasına rağmen davanın usule aykırı şekilde devam ettiğini ifade etti. Ataş A. Ş. vekilinin dosyaya sahte evrak sokmasının bilirkişi raporuyla belgelendiğini belirten avukat, sahte vekalet sebebiyle, bahsi geçen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, şirketi zarara uğratmaktan ve borcu yükseltmekten dolayı bir kere daha suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri