Avukat Erdem'den tarihi farkındalık!

Türkiye'nin, Türklerin tarihiyle ilgili bilgisiyle farkındalık yaratan İzmir Barosu Avukatlarından Erkul Erdem, güncel gündemi tarihi bir anlatımla sosyal medya hesabından paylaşarak farkındalık yarattı.

İzmir Barosu Avukatlarından Erkul Erdem, sosyal medya hesabından güncel gündemi tarihi bir anlatımla paylaşarak farkındalık yarattı.

İşte o paylaşımı!

"TARİH BİZE NE SÖYLÜYOR?

Osmanlının son dönemi , bağımsız devlet kurma hayaliyle yanıp tutuşan Ermeni unsurun radikal kanatlarının kanlı isyanların sahne olmaktaydı. Bulundukları bölge ve şehirlerde bir kaç yer dışında asla çoğunluğa sahip olmayan Ermeniler bunun aksine son derece müreffeh ve eğitimliydiler.

1896 yılında tabanca ve bombalarla silahlanmış Taşnak Devrimci Federasyonu üyesi 26 Ermeni terörist İstanbul Galata semtindeki Osmanlı Bankası binasını bastı.

Bankanın silahşörlükleri ile maruf Arnavut güvenlik görevlileri ile çatışmaya giren taşnakların liderleri Papken Siuni de dahil 4'ü öldürüldü , 5'i ağır yaralandı ama yine de bankayı ele geçirmeyi başardılar.

Bankanın kale gibi duvarları savunulmasını kolaylaştırıyordu. Müdahale eden askeri birliklere de üst katlardan bomba atıldı.

Bunun üzerine Sultan 2.Abdülhamid Han bankanın bombalanması emrini verdi. Ancak Rus elçisi bunun yapılması halinde Yıldız sarayının Rus Savaş gemileri tarafından topa tutulacağını bildirdi. Devlet zayıflığından ötürü Taşnakların ülke dışına çıkışına izin vermek zorunda kaldı. Taşnak teröristler İngiliz Sir Edgarın refakati ile Marsilya’ya giden bir gemiye bindirildi.

Aralarından Karekin Pastırmacıyan isimli terörist 2.Meşrutiyetten sonra Osmanlı Meclisine girdi ve Erzurum milletvekili oldu.

1.Dünya savaşında Rus Ordu’suna katıldı ve Van Ermeni isyanını yönetti.

Bilmem ki tarih bir şey anlatır mı?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri