AYVALI ET

Bircan Turgul Yörümez

MALZEMELER

Yarım kilo Ayva

Yarım kilo koyun incik

3 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı nane

YAPILIŞI

Etimizi haşlayalım ve sudan çıkartalım,başka bir tencereye koyalım.Ayvaların kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayıp,ete ekleyelim.Diğer malzemeleri de ilave edelim ve haşlama suyundan 3 bardak su  ekleyerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim,üzerine nar ekşisi dökerek ateşten alalım ve servise hazırlayalım.Afiyet Olsun..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.