Bakan Karaismailoğlu'ndan siber güvenlik vurgusu!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen “Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu”, “Dijital Türkiye Hizmetleri“ temasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Karaismailoğlu siber güvenliğin önemine vurgu yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Siber güvenliğin, coğrafi sınır güvenliği kadar önemli olduğunu biliyoruz “ dedi.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin düzenlediği TÜRKSAT, TOGG ve Avalanche işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlediği “Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu”, “Dijital Türkiye hizmetleri” temasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla başladı. 2 gün sürecek programda finale kalan katılımcılar E-Devlet’e yenilikçi blokzincir çözümleri üretmek ve yeni fikirler geliştirmek için yarışacak. Programın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Uzayda izi olmayanın, dünyada gücünün olmayacağı inancı ile yerli ve milli haberleşme uydumuzu yapıyoruz” dedi.

“NEREDEYSE HER 10 YILDA SIÇRAMALARA ŞAHİT OLUYORUZ”

Bakan Karaismailoğlu, “Dijital çağ adeta ışık hızıyla ilerliyor. Neredeyse her 10 yılda sıçramalara şahit oluyoruz. Sektörün literatürü durmaksızın güncelleniyor, her geçen gün blokzincir, metaverse, NFT, kripto para, dijital ikizler gibi kavramlara yenisi ekleniyor. Bu hızlı değişim üretme, istihdam etme, ticaret yapma ile kültür ve sanat üretme şekillerini de kökten değiştirmekte. Dolayısıyla bankacılık sisteminden lojistik ve tedarik zincirlerine, alışkanlıklarımızda radikal değişim kaçınılmaz bir hal almakta. Ancak bu değişim ölçümleme yöntemlerinin gelişmesine ve böylece işlerimizi çok daha hızlı, verimli, düşük maliyetle ve sağlıklı bir şekilde yürütmemize de imkan sunuyor” dedi.

“SINIR KAPILARIMIZDAKİ GÜVENLİK KADAR..."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İnternette artan kullanıcı sayısıyla birlikte, maalesef kötü niyetli eylemler ve hacklemeler artmakta dijital saldırılar, kurumsal, sistemli ve uluslar üstü bir düzeyde yapılmaktadır. Sınır kapılarımızdaki güvenlik kadar, siber kapılarımızdaki güvenliğin de önemli olduğunu görmekteyiz. Bu konuda da gerekli ve yeterli tedbirleri vaktinde alıyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’muz bünyesinde kurulan ‘Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)’nin bu konudaki çalışmalarını tebrik ediyoruz. Siber Olaylara Müdahale Ekipleri, kurumların ve kritik altyapı sistemlerinin korunmasında 7/24 esasına göre çalışıyorlar. USOM çalışmaları çerçevesinde, 2022 yılı içinde 55 binin üzerinde tespit edilen zararlı bağlantıların erişimi engellenmiştir. Ayrıca, yine bu yıl içinde 12 binin üzerinde siber güvenlik bildirimi ve kuruluşlara yönelik önlemler alınmıştır. Yine bu yılın Ekim ayı başı itibariyle raporlanan siber saldırı sayısı 100 bine yakındır. Tüm bu saldırıları tamamen iç kaynaklarla geliştirdiğimiz yazılımlarla sağlıyoruz. Ülkemizin dijital dönüşümünde e-devlet kapısının da kritik öneminin bilincindeyiz. 922 kurumun 6 bin 650’ye yakın hizmetinin sunulduğu e-devlet kapısı, 61 milyon 160 bini aşkın kayıtlı kullanıcısıyla dev bir hizmettir. Uzayda izi olmayanın, dünyada gücünün olmayacağı inancı ile yerli ve milli haberleşme uydumuzu yapıyoruz. Siber güvenliğin, coğrafi sınır güvenliği kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu milletin evlatlarının, imkân verildiğinde nasıl TEKNOFEST kuşağı olduğunu yakinen görüyoruz. Bu duygularla, yurdun dört bir yanında bu etkinliğe katılmaya hak kazanan çok değerli takımları şimdiden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri