Konya’da Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada yaptığı konuşmada “Son 20 yıl eğitimde devrimsel dönüşümlerin yaşandığı bir dönem oldu. İki temel özelliği var bu dönemin. Birincisi kitleselleşme özelliği. Okul öncesinden yükseköğretime kadar 81 ilde tüm ilçelerimizde eğitime erişimler kolaylaştırıldı. Bunun için devasa yatırımlar yapıldı ve devasa bir eğitim sistemine sahip oldu Türkiye. İkinci en önemli nokta da eğitimde baskıcı eğitim politikalarının etkilerinin ortadan kaldırıldığı, eğitim sisteminin demokratikleştiği bir döneme şahitlik ettik son 20 yılda. 1999 yılında sadece İstanbul'da deprem olmadı, aynı zamanda eğitim sisteminde de deprem oldu. 1999 yılındaki katsayı uygulaması İmam Hatip mezunlarını ve mesleki eğitim mezunlarını yükseköğretime erişimlerini kısıtlayarak, başarılı öğrencilerin bu 2 okul türüne erişimlerini kısıtladı.
10 yılın üzerinde uygulanan 28 Şubat döneminin bu eserleri son 20 yıl içerisinde adım adım, basamak basamak yok edilerek çok güçlü İmam Hatipler çok güçlü mesleki eğitim okullarımızın olduğu bir sisteme dönüştürüldü. Bir taraftan 70 yıllık ertelenen okullardaki okullaşma oranları artırılırken diğer taraftan da eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi yönünde kat sayının ortadan kaldırılması, başörtüsü yasağının ortadan kaldırılması, seçmeli derslerdeki demokratikleşme adımlarına kadar gerçekten demokratikleşmeyle, halkıyla barışık, halkının diniyle, değerleriyle barışık bir eğitim sisteminin yaygın bir şekilde aktif olarak hizmette olmasında çok önemli bir damgası olan döneme şahitlik ettik. Ben bu süreçteki liderliğinden dolayı Cumhurbaşkanımıza hem şahsım hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına, tüm öğrencilerimiz, velilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
28 Şubat sürecinin hem İmam Hatiplerde hem de mesleki eğitimde oluşturduğu travmanın giderildiği aslında en somut tanıklığı yapılan şehir Konya. Hakikaten çok başarılı İmam Hatiplerimiz, yaygın bir şekilde merkez ve ilçelerde eğitimlerine devam ederken, mesleki eğitimde de inanılmaz açılımlar yapıyor. Artık Konya’da mesleki eğitimle ilgili her gün güzel bir haber alıyoruz. Bugün de mesleki eğitimle ilgili Konya'mızda döner sermaye üretiminin ne kadar arttığına şahit olduk. Üretilen farklı ar-ge merkezlerindeki farklı cihazları Türkiye'nin her tarafından kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de bir mesleki teknik anadolu lisemizde yangın söndürme cihazı Türkiye'de ilk defa Konya'da üretildi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 57 bin 108 okulumuzun tamamında Konya'da üretilen bu yangın söndürme cihazlarını kullanacağız. Yani sonuç olarak Konya, 28 Şubat sürecinin eğitimde yaptığı tahribatın artık büyük oranda tamir edildiğine tanıklık eden şehirdir" dedi.