Balçova Belediyesi tarafından açılan ve 10 hafta sürecek kurslarda mandala, kağıt ip çanta, bez bebek ve çeşitli tasarım eğitimleri veriliyor. El emeği tüm ürünlerin malzemeleri Balçova Belediyesi tarafından karşılanıyor. Her semt evindeki kursa 12-15 arasında kursiyer katılırken, anneleri eğitimde olan 9-11 yaş arasındaki çocuklar için de aynı semt evinde satranç kursu veriliyor.
Belediye ile vatandaş arasında köprü görevi gören semt evlerinin önemli hizmetler verdiğini belirten Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Özellikle ilçemizde yaşayan kadınlarımızın hem hayatını, hem de iletişimini kolaylaştırmak için semt evleri çok önemli rol üstleniyor. Semt evlerinde görevli kadın arkadaşlarımız, mahallelerde kadınların ve ailelerin durumunu biliyor. İhtiyaçları belirlemede de bu durum önemli bir kazanım sağlıyor. Biz belediye olarak anne ve çocukların eğitimlerini de çok önemsiyoruz. Buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yakın zamanda bir anne-çocuk eğitim merkezi açacağız. Burada eğitim ve kurs faaliyetleri yapacağız. Her şey Balçova’mız için” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Balçova Belediyesi, semt evlerinde üretilen ürünlerin çeşitliliğini artırmak, farklı gelir gruplarına hitap eden ürünlerin üretilmesini sağlamak amacıyla Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyor.
Yakın zamanda işbirliği yapacaklarını belirten Başkan Onur Yiğit şöyle konuştu:
“Bu işi iyi bilenler bilimsel olarak yapanlardır. Bu nedenle Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile iletişime geçtik. Kendileriyle ürün çeşitliliğini nasıl artırırız? Daha iyi tasarımları nasıl yaparız? Balçovalı kadınların sesini Türkiye’de nasıl duyurabiliriz? Bunları konuştuk. Burada da yol aldık. Yakın zamanda birlikte çalışmaya başlayacağız. 20 Şubat’ta bir işbirliği protokolü yapmayı planlıyoruz. Çok farklı ürün çeşitleri ile yelpazeyi büyüteceğiz. Pazarlama ve satış oranını artırıp kadınlara daha çok gelir kazandırmayı hedefliyoruz.”