Malzemeler;
- 1 kg balkabağı
- Bir adet havuç
- Bir adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kutu krema
- 3-4 adaçayı yaprağı
- 1litre tavuk suyu
- Tuz ve Karabiber
Ben Balkabağı çorbamı daha lezzetli olsun diye soyulmuş ve doğranmış balkabaklarını 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişirip yumuşatıyorum,sizede bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim
Yapılışı;
Balkabaklarımız fırında pişerken 2 yemek kaşığı zeytinyağının içersine adaçayı yapraklarını koyup lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
Soğanımızı bir tencerenin içerisinde iri iri doğrayıp soteleyelim aynı şekilde havuçları ve fırından çıkardığımız kabaklarıda ekleyip tavuk suyumuzu da koyup 20 dakika pişirelim.
Blender'dan yada süzgeçten geçirip tuz ve karabiberi ilave edelim.
Kremayı ekleyip karıştırıp servis tabağına aldıktan sonra adaçayı yaprağı ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun