Başkan Balkan: Köylünün toprağı köylüde kalacak!

Urla Belediyesi, 6360 Sayılı Kanun ile köy tüzel kişiliğinin sona ermesi sonucu belediyeye devrolan köy parsellerini, kooperatifler aracılığıyla köylere geri veriyor. Başkan Selçuk Balkan yaptığı açıklamada, "Köylünün toprağı köylüde kalacak" dedi.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, seçim öncesi vaatlerinden birini daha hayata geçirerek dikkat çekici bir adım attı.

Urla Belediyesi ile Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, yaklaşık 30 bin metrekarelik parseller zeytinlik yapılmak üzere köylünün kullanımına sunuldu. Ayrıca, bu protokol kapsamında bir zeytinyağı paketleme tesisi inşa edilmesi planlanıyor.

İş birliği protokolünün imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yaparak tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

"KÖYLÜNÜN TOPRAĞI KÖYLÜDE KALACAK"

Başkan Balkan, köylülerin topraklarına yeniden kavuşmalarını sağlamayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, bu girişimin köylerin ekonomik ve sosyal yapısına olumlu katkılar yapacağına dikkat çekti. Başkan Balkan "Seçim öncesinde köylerimizi dolaşırken hemşehrilerimize bir söz vermiştik. 6360 sayılı yasa ile belediyemize devrolan parselleri tekrar onların kullanımına sunmak istediğimizi belirtmiştik. Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığımız işbirliği protokolü ile bu yoldaki ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. Bizler, köylerimizi korumanın ve yerel kalkınmanın önemini biliyoruz. Bu bilinçle, diğer köylerimizde de bu çalışmaları sürdüreceğiz. Yaptığımız bu çalışma ile köylerin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, köylünün toprağının köylüde kalmasını sağlayacağız. Görev süremiz boyunca bu anlayışla ilerleyeceğiz” dedi.

"TARIM ARAZİLERİNİN İMARA AÇILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Başkan Balkan, yaptığı açıklamanın devamında tarım arazilerinin yerel ekonomi için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım, geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle, tarım arazilerini korumak bizim en önemli görevlerimizden biridir" diye konuştu. Kentin doğal kaynaklarının korunmasının, hem tarım hem de turizm açısından büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Başkan Balkan, bu konuda kararlılıkla hareket edeceklerini belirtti.

Başkan Balkan son olarak "Urla, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte tarım arazileriyle de değerli bir bölge. Biz, bu değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diyerek "Daha önce söylediğimiz gibi biz, tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceğiz. Kooperatiflerimiz aracılığıyla tarım arazilerimizi işleyeceğiz, tarımsal kalkınma projelerine destek vereceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri