Başkan Ceritoğlu Sengel'den İmamoğlu'na destek!

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyeleri arasında yer alan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik hukuki sürece ilişkin önemli bir açıklamaya imza attı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen üyelerince kamuoyuna duyurulan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı sürecinin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, açıklamada İmamoğlu’nun seçimle göreve geldiğini ve yargı eliyle siyasetten uzaklaştırılma çabalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin gündeminde olması gereken konuların yoksulluk, işsizlik, gelir adaletsizliği, deprem ve belediyelerin mali sorunları olduğunu belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, bu temel sorunların çözümü için odaklanılması gereken bir dönemde, hukuki sürecin toplumun tamamında büyük bir rahatsızlık yarattığına dikkat çekti.

Açıklamada, hukukun üstünlüğüne aykırı verilecek kararların, demokrasiyi ve toplumsal birliği derinden yaralayacağı ifade edildi. Ceritoğlu Sengel, İmamoğlu’na yönelik siyasi yasağın yerel demokrasiyi zedeleyeceği ve toplumsal barışa zarar vereceğine işaret etti.

Son olarak, yargı organlarının siyasi saiklerden uzak durarak anayasa, yasa ve adalet çerçevesinde bir karar vermeleri gerektiği çağrısında bulunan Sengel ve TBB Encümen Üyeleri, ilk derece mahkemesinin hukuka aykırı kararının istinaf aşamasında beraatle sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri