Başkan Çiçek: Emekçilerin haklarını koruyacağım

Menderes Belediyesi’nde işçi ve memurların toplu iş sözleşmesi birlik ve beraberlik içerisinde imzalandı. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, "Emekçilerin haklarını sonuna kadar koruyacağım" dedi.

Menderes Belediyesi’nde memurların örgütlü olduğu Tüm Yerel Sen ve işçilerin bağlı olduğu Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çalışanların haklarını koruyan ve enflasyona ezdirmeyen sözleşmeler sonrası Başkan Çiçek, belediye çalışanları tarafından alkışlandı. Çalışanlar, Başkan Çiçek ile birlikte yeni sözleşmeyi davul, zurnayla halay çekerek kutladı.

EN İYİ SÖZLEŞMELERDEN BİRİ

Toplu sözleşme törenlerine Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, belediye başkan yardımcıları, Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Kollar, Belediye İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve sendika temsilcileri ile belediye çalışanları katılım sağladı. İlk olarak 105 memur ve 9 sözleşmeli memuru kapsayan sözleşme imzalanırken ardından 686 işçiyi kapsayan sözleşme töreni gerçekleşti. Enflasyona karşı yükseltilen maaşlarla Menderes Belediyesi, çalışanlarına en iyi maaşı sunan belediyelerden birisi oldu.

“MENDERES'İMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"”

İmza töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek,” Belediyemizde birlikte ter döktüğümüz memur ve işçi kardeşlerimin toplu iş sözleşmelerini birlik ve beraberlikle imzaladık. Menderes'imiz için canla, başla emek veren çalışma arkadaşlarımıza en iyisini vermeye devam edeceğiz. Göreve geldiğinde ‘maaş bile ödeyemez’ diyenlere inat emekçi kardeşlerimin haklarını sonuna kadar koruyacağım. Sözleşmelerimiz hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

BAŞKAN ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR

Tüm Yerel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Kollar, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in memurların haklarını koruyan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, ‘’Toplu sözleşmemiz tüm memur arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Emekçinin hakkını savunan belediye başkanımıza teşekkür ederiz’’ dedi.

Belediye İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise, Menderes’te alın terinin hakkının ödendiğini ifade ederek ‘’Belediye başkanımız İlkay Çiçek göreve geldiği günden bu yana işçi kardeşlerimizin hakkını teslim eden bir yönetim anlayışıyla hizmet ediyor. Yaptığımız toplu sözleşmede bunun en iyi örneği. Tüm üyelerimiz adına emeğin ve emekçinin yanından olan başkanımıza teşekkür ederim’’ diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri