Başkan Denizli'ye hayvanseverlerden tepki: Sadece 4 veteriner hekim ile mi 3 bin hayvana bakacaksınız!

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Çeşme'ye 2-3 bin hayvan konacak şekilde dev bir barınak kurulmasının planlandığını ve sadece 4 veteriner hekimin görevlendirileceğini belirterek Başkan Lal Denizli'ye tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin seçimi kazandığında, hayvan severlere Çeşme barınağında yaşanan sorunları çözeceğine dair söz verdiği halde, 6 ay geçmesine rağmen barınağa uğramadığını hatırlatarak tepki gösterdi.

Çıtırık, ayrıca usta gazeteci Uğur Dündar'ın, Çeşme'de 2-3 bin hayvan konacak bir yer yapılmasının projelendirildiğini, bir kısmını zengin gönüllülerin, bir kısmını belediyenin karşılayacağını yazdığını belirterek, 2000'e yakın hayvan olan bir yere sadece 2 veterinerin belediye tarafından verileceğinin, kalan 2 veterinerin de oraya gönüllü geleceğinin açıklandığını ifade etti. Çıtırık, "Sadece 4 veteriner hekim ile mi 3 bin hayvana bakacaksınız" sözleriyle Başkan Denizli'ye seslendi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile tepki gösteren Çıtırık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çeşme'nin Umut Veren Genç Belediye Başkanı Sayın Lal Denizli;

Seçilmeden önce gönüllüler size geldiler. Çeşme barınağında hayvanların aç sefil perişan zulüm altında hastalıkla savaştığını anlattılar. Siz, başkan seçildiğiniz zaman sorunu çözeceğiniz sözünü verdiniz. Ama 6 ay geçmesine rağmen bu barınakta hayvanların üzerinde nasıl bir zulüm var diye oraya gitmediniz bile. Hala daha, yani sizin başkanlığınızda da Çeşme Barınağı'nda gönüllülere yasak olan bölümler var. Hayvanların başına neler getirildiğini kimse bilmiyor.

Bu arada Sayın Uğur Dündar'ın bir makalesinde, Çeşme'de 2-3 bin hayvan konacak bir yer yapılmasının projelendirildiğini, bir kısmını zengin gönüllülerin, bir kısmını belediyenin karşılayacağı yazıldı. Tamam, iyi, güzel. Ama, 2000'e yakın hayvan olan bir yere sadece 2 veterineri belediyenin vereceği, kalan 2 veterinerin de oraya gönüllü geleceği açıklandı. Eğer orada hayvanlara gerçek anlamda tedavi bakım yapılacaksa olması gereken norm kadro 48 veteriner hekimdir.

Ben şimdi soruyorum. 4 veteriner hekim nerede 48 veteriner hekim nerede?

Sayın Lal Denizli iyi niyetli olduğunuzu düşünüyoruz ama cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Kaldı ki eğer böyle devasa bir yer olursa önce bütün bölge getirip hayvanlarını oraya bırakacak ve Çeşme'de bir sahipsiz hayvan patlaması yaşanacak. Ayrıca yurdun dört bir tarafındaki kötü belediye bakımevine alınan hayvanlar da oraya gelecek, bakımevi hayvanlarla dolacak.
Şimdi bu konu belediyenin asli görevidir. Gönüllülerle, bağışla vs. böyle hayali yerlerin yapılmasını kesinlikle önermiyoruz. Yasal görevlerinizi siz kendi belediyeniz bütçesi ve kapasitesi içinde yapmalısınız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri