Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün fırından satın aldığımız ekmeğin buğdayını eskiden dedelerimiz kendileri ekip biçerdi. O buğdaylar taş değirmende öğütülerek un olur, nenelerimizin hünerli elleri ile ekmek halini alır, fırında pişen ekmelerin kokusu bütün mahalleyi sarardı.
O ekmeğin yanında yenen zeytini kendi ağacımızda toplar, tereyağı peyniri kendimiz yapar en sağlıklısından, gönlümüz rahat kahvaltımızı ederdik.
Zeytinyağımız zaten kendi zeytinlerimizden, salçamız, tarhanamız yazın kendi ektiğimiz domateslerden, kışlık konservelerimiz, kuru üzümlerimiz hep kendi bağımız ve bahçemizdendi. Bahçemizde yetişen meyveleri kurutur kışa hazırlardık.
Mandalina, portokal, limon, nar, ayva, şeftali… en az bir meyve ağacımız vardı bahçelerimizde. Olmayanlar da komşusunun yetiştirdiği ürünleri alırdı köylü pazarından...
Daha sağlıklı ve daha zengindik. Çünkü kendi yediğimizi kendimiz üretiyor, içinde ne olduğunu, hangi şartlarda yetiştiğini biliyor, kendi insanımızdan satın alıyorduk. Yokluk nedir bilmezdik.
Bugün yaşadığımız tabloya bakınca, tarım cenneti olan ülkemizde tarımın neredeyse bitme noktasına geldiğini, üreticinin yaşadığı zorluklar nedeniyle üretmeyi bıraktığını, en temel gıda ürünlerini bile ithal ederek varlık içinde yokluk çektiğimizi görmek ne acı.
Bu yüzden yerli malı haftası, okullarda kutlanan özel gün olmanın ötesinde çok daha büyük anlamlar taşıyor. İlçemizde üretimimizin, çiftçimizin yanında olarak yerel ürünlerin üretiminin artırılması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız... Çünkü yerli malı, yurdun malı..."