Başkan Eşki: İzmir'in ilk moto kurye parkını hayata geçiriyoruz!

Bornova Belediyesi'nin Moto Kurye Parkı projesinde kuryelerin park edebileceği üstü kapalı alan, tuvaletler ve büfenin inşaatına başlandı. Çalışmaları yerinde gören Başkan Ömer Eşki, "Burası İzmir'in belki de Türkiye'nin ilk moto kurye parkı olacak" dedi.

MEDYA EGE - Yolları, kaldırımları, parkları, bahçeleri ile daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, sadece Bornova değil, İzmir’in en yoğun ve hareketli bölgelerinden olan Küçükpark’ta moto kuryelerden kaynaklanan sorunu, Kazım Dirik Mahallesi’nde bulunan Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı ile çözecek.

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK

Musevi Mezarlığı’nın bitişiğinde olduğu için halk arasında ‘Ölüler parkı’ olarak bilinen ve Küçük Park’a çok yakın olan park, yeniden düzenlenerek moto kuryeler için otopark alanı oluşturulacak. Yapılacak çalışmanın tamamlanmasının ardından Küçükpark’ta hem araç, hem de yaya trafiğine neden olan sorunlar ortadan kalkmış olacak. Düzenleme kapsamında park içindeki çocuk oyun alanı ve can dostları için kullanılan gezdirme alanı da yenilenip, peyzaj çalışması yapılacak. Bu kapsamda hayata geçirilen projede, kuryelerin park edebileceği üstü kapalı alan, tuvaletler ve büfenin inşaatına başlandı.

"BU PARK BİR BAŞLANGIÇ"

Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmaları yerinde görerek sosyal medya hesabından çalışmalara ilişkin bir video paylaşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Burası İzmir'in belki de Türkiye'nin ilk moto kurye parkı olacak. Mesleki sınıf olarak büyük sorunları var ama en azından sahadaki sorunlarını çözmek adına ekiplerimiz, moto kuryeler için her gün yama ve asfalt serimi yapıyorlar. Biz de burada rahat rahat hizmet alabilmeleri, hizmet verebilmeleri için moto kuryelere ait bir park yapıyoruz. Bu park bir başlangıç, Bu parkta sadece motorlarını park edecekleri alanın dışında tuvalet ve büfe olacak. Sonra da biraz alanımızın dışına çıkacağız. Moto kuryelerin mesleki sorunlarıyla ilgili olarak esnaf kurye mantığına karşı da bir bilinçlendirme işlemi yapacağız. Burada ilk betonumuzu atıyoruz, ondan sonra Türkiye'ye örnek bir projeyi hep beraber hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri