MEDYA EGE - Kadınlara yönelik olarak gerçekleştirdiği ve doğal yöntemlerle yapılan peynir, turşu, pestil yapımı atölyeleriyle Mutfak Atölyelerinde kışlıklar hazırlanmaya başlıyor.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Bornovalılara seslendi.
Başkan İduğ, "Mutfak Atölyemizde kış hazırlıkları başladı Turşu yapımından erişte yapımına kadar birçok alanda eğitimler verdiğimiz mutfağımızda bu sene kışlıklarımızı birlikte hazırlıyoruz. Gelin hep birlikte eğlenelim hep birlikte öğrenelim" cümleleri ile vatandaşlara davette bulundu.
'Sağlıklı Mutfak' konseptiyle düzenlenen atölyelerde ekmek, makarna, dondurma, kurabiye, pasta, profiterol ve ekler gibi ürünlerin şeker ve glüten kullanmadan nasıl yapılacağı anlatılıyor. Eğitmenler Şehriban Sarı ve Emine Yılmaz yönetiminde yapılan atölye çalışmaları yoğun ilgi görüyor. Katılımcılar hamur yapımı, hamurun açılması, kesilmesi ve sos hazırlanması konusunda deneyim kazanıyor.