Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç, başında bulunduğu ilçenin kadınlarına ama özellikle de okuma yazması olmayan kadınlara destek çıktı.
Amaç eğitim, amaç öğretim, amaç bilinci, farkında olan ve farkındalık yaratan kadınları oluşturmak.
Yerel yöneticinin yapması gereken belki de en başlı görevlerden birisi, ilindeki, ilçesindeki insanların sadece karınlarını ve çevrelerini değil, beyinlerini ve yeteneklerini geliştirecek projeler ortaya koymak.
Hele ki bu proje bir de kadınlar ve çocuklar üzerine ise, işte geleceğe yapılan asıl büyük yatırım da bu oluyor.
Başkan Kılıç, Buca’nın okuma yazma bilmeyen kadınları için kurs açtı.
Onları eğitime aldı.
Bir bilinçli kadın, bir bilinçli toplum gerçekliğinden yola çıkarak, Buca’nın geleceğine adeta ışık yaktı.
Kurs kurulduğunda Buca Belediyesi sınırları içinde bu kadar kadının okuma yazma bilmediği gerçekliğini eminim hiç kimse de fark etmemiştir.
Kadınlar öğrenmeye ve eğitime gelmeye çok ama çok gönüllülermiş de, onlara bu yolu açabilecek zekâya sahip birisinin proje üretip, davet etmesini bekliyorlarmış.
Eğitim şart dediğim olay, sadece eğitim camiasının değil, yerel yönetimlerinde sorumluluğunda olması, bu bilinçle hareket edilmesi, kişiselden çok toplumsal olarak büyük kazanımdır.
Her bilinçli birey, geleceğin karanlığına yakılmış bir mum gibidir.
Hele ki, bu mum bir de kadınsa, o kadın sadece kendi geleceğine değil, anne olarak çocuklarının da geleceğine bu eğitimle büyük katkı koyacaktır.
Bu güzel örneği yazmak, Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç’ı kutlamak, herkesin bu örneği görmesinden başka bir amaç da taşımaz.
Her zaman yazılı veya sözlü olarak söylemişimdir.
Taş üstüne taş koyan belediye başkanı, basın olarak başımızın üstünde yeri var.
Takdir de ederiz, teşekkür de ederi, alkış da tutarız.
Bravo Başkan Erhan Kılıç da deriz.