Başkan Önal: Yerleşim yerlerini boşaltıyoruz!

Bayraklı ilçesini de kapsayan ve boyutu giderek büyüyen yangın hakkında açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Doğançay’ın hepsi yanıyor, rezerv alanına doğru ilerliyor. Yerleşim yerlerini şu an boşaltıyoruz" dedi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda ormanlık alandaki yangınla mücadele sürerken, yangından dolayı gökyüzüne yükselen dumanlar şehrin neredeyse her ilçesinden görünüyor.

Bayraklı ilçesini de kapsayan ve boyutu giderek büyüyen yangın hakkında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal açıklamalarda bulundu.

Müdahalenin yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Önal, Doğançay bölgesinde yerleşim yerlerinin boşaltılmaya başlandığını ifade etti.

ÖNAL: DOĞANÇAY'DAKİ YERLEŞİM YERLERİNİ BOŞALTIYORUZ

Yangının boyutunun büyüdüğünü ifade eden Başkan Önal, "Yangın kontrol edilemiyor. Ben şu an Doğançay Mezarlığa girdim. Mezarlığın arka taraflarına da sıçradı. Doğançay’ın hepsi yanıyor, rezerv alanına doğru ilerliyor. Yerleşim yerlerini şu an boşaltıyoruz. Doğançay’ı şu an boşaltıyoruz. Müdahale yetersiz, yeterli olmadığı için bu hale geldi. İki helikopterle söndüremedik. Arazinin yapısından ötürü itfaiye araçları ve tankerler yetemiyor. Yangının boyutu büyüyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri