Başkan Önal’a suç duyurusu!

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yasal yükümlülüklerini yerine getirerek çalışan işletme sahibi Uğur Yılmaz, ilçede yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden çalışan işletme hakkında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'a suç duyurusunda bulundu.

MEDYA EGE - İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işletmelerin son aylarda sayılarının artması ruhsatlı işletmeleri olan esnafı da çileden çıkarttı. Bayraklı'da oto yıkama işletmesi sahibi olan Uğur Yılmaz, ilçede özellikle oto yıkama alanında ruhsatsız olarak çalışan birçok firmanın olduğu iddiasında bulundu. Avukat Cansu Sarıkaya aracılığıyla yasalara uymayan işletmelerin, yasalara uyan işletmeler olarak kendilerine çok zarar verdiklerini belirten Yılmaz, noter aracılığıyla Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'a suç duyurusunda bulundu.

İlçelerinde bu önemli sorunun çözülmesi adına, avukat Cansu Sarıkaya aracılığıyla ilgili resmi kurumlara ve Bayraklı Belediyesi'ne ihtarnameler gönderdiğini belirten Ugur Yılmaz, "Ruhsatsız oto yıkama işletmeleri, gerekli çevre izinleri olmadan faaliyet gösterdikleri için çevreye ciddi zararlar vermektedir. Bu işletmelerin kontrolsüz bir şekilde kimyasal maddeler kullanması, yeraltı ve yüzey sularının kirlenmesine yol açmaktadır. Çevre Kanunu'na göre, bu tür faaliyetlerin sıkı denetim altında tutulması ve çevreye zarar vermemesi için belirli standartlara uyması gerekmektedir. Ancak, ruhsatsız oto yıkamalar bu yükümlülüklerden kaçınarak, çevre kirliliğini artırmakta ve halk sağlığını tehdit etmektedir" dedi.

Yasal olan ve olmayan işletmelerin haksız rekabeti de beraberinde getirdiğini dikkat çeken Uğur Yılmaz, "Yasal düzenlemelere uygun olarak ruhsat almış ve faaliyet gösteren oto yıkama işletmeleri, çevre koruma önlemleri almakta ve düzenli denetimlere tabi tutulmaktadır. Bu işletmeler, yasal yükümlülüklerini yerine getirirken çeşitli maliyetlere katlanmaktadır. Ruhsatsız faaliyet gösteren oto yıkama işletmeleri ise bu yükümlülüklerden kaçınarak, haksız bir rekabet avantajı elde etmektedir. Bu durum, yasalara uygun çalışan işletmelerin ekonomik olarak zarar görmesine ve adil rekabet ortamının bozulmasına neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Avukat Cansu Sarıkaya, müvekkili Uğur Yılmaz’ın tespit ettiği ve halk sağlığını bu derece tehlikeye atan ruhsatsız oto yıkama işletmelerine karşı resmi kurumlara gerekli önlemlerin alınması için ihtarnameler gönderdiklerini, bu ihtarnamelerde, ruhsatsız işletmelerin tespiti, denetlenmesi ve faaliyetlerinin durdurulması taleplerini ilettiklerini ancak bugüne kadar herhangi bir somut adım atılmadığını belirtti.

“Müvekkilim ve diğer yasalara uygun işletmelerin haklarının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve adil rekabetin sağlanması adına, Bayraklı Belediyesi ve ilgili resmi kurumların bu konuda daha aktif ve kararlı bir tutum sergilemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde hem çevre hem de toplum sağlığı olumsuz etkilenecek, yasalara uygun işletmeler büyük zarar görecektir” diyen Avukat Sarıkaya, "Bu konuda atılacak adımların, çevre koruma ve adil rekabetin sağlanması için önemli bir örnek teşkil edeceği unutulmamalıdır. Müvekkilim adına, ruhsatsız oto yıkama işletmelerine karşı gerekli yasal işlemlerin ivedilikle başlatılmasını ve bu sorunun çözülmesi için tüm ilgili kurumların iş birliği yapmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri