Başkan Tugay'dan SGK prim borçlarına yapılandırma çağrısı!

SGK prim borçları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Belediye bir kamu kurumu, halka hizmet ediyor. O nedenle çözümünde hükümetin yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir yapılandırma olması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, belediyelerin SGK prim borçlarının en kısa sürede tahsil edilmesi için ilgili bakanlıkların harekete geçeceğini söylemesinin arından, bazı Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) belediyelere karşı haciz işlemi başlatılmıştı.

Alınan karar sonrası gözler, İzmir’deki belediyelerin durumuna çevrilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin borç durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

2021’DEN İTİBAREN BORÇ BİRİKMEYE BAŞLAMIŞ

Başkan Tugay, "Sadece CHP'li belediyeler değil, belediyelerin tamamı sıkıntılı. Bütün belediyelerde geçen yıllar içerisinde yaşanan ekonomik krizden, pandemi sürecinden dolayı SGK ve vergi borcu birikti. Hepsinde az ya da çok var. Büyük belediyelerin tabi daha büyük borçları var. Bizim de 2021’den itibaren borç birikmeye başlamış. Şu anda da gelir gider dengesine baktığımız zaman zor ödenir bir para durumunda. Zamanla bu giderilecek ama şu anda halen sıkıntılı. Belediye bir kamu kurumu, halka hizmet ediyor. Önemli bir yerel hizmet sorumluluğu var. O nedenle çözümünde hükümetin yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir yapılandırma olması ve ödeme kolaylığı olması gerekiyor. Bu şekilde bizim bu sorunu halledebileceğimizi düşünüyorum. Diğer belediyeler için de çözüm bu bence” dedi.

YAPILANDIRMA TALEPLERİMİZİ İLETTİK, CEVAP BEKLİYORUZ

Borcun tahsilinin istenmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumunun nasıl etkileneceğinin sorulmasın üzerine Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendisinin vergi ve SGK borcu yok. İZSU’nun ve ESHOT’un da yok. Bunlar bizim ana kuruluşlarımız. İştiraklerin borçları var. Onları da faaliyetleri açısından değerlendirdiğimizde sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece personel ödemeleri var, onlar da sorun yaşamak istemeyiz. Arkadaşlarımız vergi dairesiyle ve SGK’yla görüşmeler halinde. Yapılandırma taleplerimizi ilettik, cevap bekliyoruz. Sorun olacağını sanmıyorum. Bir şekilde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri