MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başka Bir Tarım Mümkün vizyonu doğrultusunda başlatılan Mera İzmir projesi kapsamında çiftçiden alınan sütlerin işlenerek İzmirli markasıyla satışa sunulacağı Bayındır Süt İşleme Fabrikası, test üretimine Ocak ayında başladı.
Yaklaşık 200 milyon lirayı aşan bir yatırımla kurulan fabrika bir kamu yatırımı.
Bayındır’da kurulan ve günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip Süt İşleme Fabrikası’nda 10 milyon litresi koyun, keçi ve manda sütü olmak üzere yılda yaklaşık olarak 35 milyon litre süt işlenecek.
Fabrikada UHT süt kutu, UHT süt poşet, pastörize süt cam, İzmir mozerellası, burrata peyniri, beyaz peynir, feta peyniri, kaşar peyniri, örgü, dil, tulum, kaşkaval/gravyer peyniri, dondurma, kaymak, tereyağı ve yoğurt ve benzerleri üretilerek İzmirli markasıyla yurt içi ve yurt dışındaki tüketiciyle buluşturulacak.