Çevreci Avukattan uyarı: Çevreyi kirletmek suçtur!

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki çöpler çevre halkını isyan ettirdi. Vatandaşlar bölgenin temizlenmesi çağrısında bulunurken Avukat ve Yazar Yusuf Akın, “Ceza yasası gereği çevreyi kirletmek suçtur” diyerek uyardı.

MEDYA EGE – Bayraklı ilçesine bağlı Özkanlar Mahallesi yaşanan çevre kirliliği tepkilere neden oldu. Dumlupınar Caddesi’ndeki 271. sokak ve 270/2. sokak kesişimindeki çöp konteynerlerinden taşlan çöpler, etrafa yayıldı.

Çevre halkı durumu daha önce belediye ekiplerine bildirdiklerini ama her seferinde yine aynı manzarayla karşılaştıklarını belirterek, “Yakınlarda basketbol sahası ve çocuk parkı var. Çöplerden dolayı etrafı fareler bastı. Ayrıca çöplerin içerisinde cam kırıkları da var. Maalesef bu çevre kirliliği toplum sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bayraklı Belediyesi ekiplerinin bölgedeki çevre kirliliğini çözmesini ve buranın temizlenmesini istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

“ÇEVREYİ KİRLETMEK SUÇTUR”

Yaşanan çevre kirliliğine karşı Medya Ege’ye konuşan Avukat ve Yazar Yusuf Akın, çevre kirliliğine sebebiyet vermenin Türk Ceza Kanunu’nda bir suç olduğunun altını çizerek, “Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bilgilendirme yaparak çevreyi kirletmenin Türk Ceza Kanunu kapsamında suç olduğu ve ayrıca idari para cezaları verilebileceği konusunda vatandaşları, ilgili tadilat ve yapı şirketlerini bilgilendirmeli” dedi.

Akın, çevreyi kirletenler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 181. ve devamı maddeler gereği haklarında işlem yapılabileceğini kaydederek, “Bayraklı Belediyesi kameralar ile çevreyi kirletenleri tespit edip, gerekli cezai işlemleri uygulayabilir. Ceza Yasası gereği Çevreyi kirletmek suçtur. Yasa kapsamında 40 bin Türk lirasından 2 milyon liraya kadar ceza kesilebilir” diye konuştu.

,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri