30 Aralık akşamına kadar sürecek fuarda 80 stant geniş ürün yelpazesiyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Tarihi sembollerimizi doğru kullanamadığımız için hediyelik eşya sektörü de bundan etkileniyor. Cazibe merkezlerini artırmalı, turistleri şehir merkezine çekmeliyiz" dedi.
27 yıldır İzmir'in en sevdiği ve yüz binlerce kişiyi ağırlayan Hediyelik Eşya Fuarı Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl Tepekulesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birbirinden çeşitli ürünlerin indirimli fiyatlara alınabildiği organizasyonda 80 stant 30 Aralık akşamına kadar satış yapacak. Girişlerin ücretsiz olduğu fuara Bayraklı Sevgiyolu'ndan ve Kültürpark Basmane kapısı önünden belirli saatlerde ücretsiz servisler kaldırılacak. Fuarda; takı tasarım, aksesuar, ev eşyası, gibi ürünlerin yanı sıra gıda, tekstil ve elektronik eşyalara kadar binlerce ürün bulunuyor.
TARİHİMİZİ DOĞRU KULLANAMADIĞIMIZ İÇİN…
Fuarın açılışında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hediyelik eşya sektörünün dış bağlantılı olduğunu belirterek, “Turizm olacak ki insanlar gittikleri yerlerden hediye alacak. Bu sene turizm külliyen sıkıntıda. Hediyelik eşya satışında da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Yurtdışına çıktığımızda o kentin ve o ülkenin cazibe merkezleri ve sembol olmuş yerlerinde hediyelik eşyaların çok yoğun bir şekilde satıldığını görüyoruz. Tarihimizi doğru koruyamadığımız, sembollerimizi de iyi kullanamadığımız için hediyelik eşya sektörü de bundan pek faydalanamıyor” dedi.
CAZİBE MERKEZLERİNİ ARTIRMALIYIZ
Başkan Karabağ, İzmir’de tek sembolün saat kulesi olduğunu dikkat çekerek şunları söyledi:
"İzmir’e baktığınızda tek bir sembolümüz var o da saat kulesi. Onunla eğlenip duruyoruz. İzmir’in ve diğer şehirlerin cazibe merkezlerine ihtiyacı var. Paris’e gittiğinizde bir Eyfel Kulesi var. Onun etrafında Eyfel’i andıran tüm figürler var. İtalya’nın bütün şehirlerinde bunu görebilirsiniz. Prag’da bunu görebilirsiniz. Tarihini koruyan ülkelerde, oranın sembollerine yönelik hediyelik eşyalarını üretilip satıldığını görüyoruz. Dilerim ki bundan sonraki süreçte İzmir’imiz başta olmak üzere, gelen turistleri şehir merkezine indirebiliriz. Onların merkezlerde eğlendirebilecek, vakit geçirebilecek cazibe merkezleri yaratırız ve yeni semboller yaratırız. Dilerim ki bütün şehirlerimiz cazibe merkezlerini artırır ve tarihi dokularını koruyan bir çalışma içerisinde olunur. Onlara yönelik hediyelik eşyalarımız üretilir. Ülkemizde bombalar patlamasın, savaşlar olmasın. Hediyelik eşyalarımız başta çocuklar olmak üzere bütün insanlara satılır".
TEŞEKKÜR ETTİ
Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer de, “ Hediyelik eşya fuarı 1990’dan bu yana devam ediyoruz. Bu yıl fuarımızı İzmir’in gelişmekte olan parlayan yıldızı olan Bayraklı’da yapma kararı aldık. Bizleri destekleyen Bayraklı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
KARABAĞ'DAN YENİ YIL HEDİYESİ
Konuşmaların ardından başkan Karabağ ve beraberindeki heyet fuarın açılış kurdelesini kesti. Bayraklı Belediyesi standında vatandaşlara hediyeler dağıtan başkan Karabağ, daha sonra fuarın da ilk alışverişini gerçekleştirdi. Karabağ, kurulan stantları tek tek gezdi, gıda bölümündeki ürünlerden tattı, stant görevlilerine hayırlı kazançlar diledi.