Bayraklı'da yollar otoparka döndü!

Bayraklı Belediyesi gelir elde etmek için ücretsiz otoparkları ücretli hale getirdi. Bunun üzerine vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına park etmeye başladı. Sosyal belediyecilik vaadinden uzaklaşan yönetim vatandaştan tepki aldı.

Bayraklı’da belediye gelir elde etmek amacıyla daha önce ücretsiz olan otoparklara göz dikti. Belediye başkanı bu değişiklik ile gelir elde edeceğini düşündü ancak halkın memnuniyetini göz ardı etti.

Vatandaşlar, yaşanan bu olumsuz duruma karşı alternatif olarak araçlarını yol kenarına park ederek duruş sergiliyor. Bayraklı Belediyesi sayesinde ise yollar park oldu!

Yerel seçimlerde farklı vaatlerle halkın karşısına çıkan belediye başkanı, sosyal belediyecilik anlayışını adeta unuttu. Otoparkların ücretlendirilmesi sadece mali kazanç hedefiyle yapılırken, vatandaşların ihtiyaçları ve güvenliği göz ardı edildi. Şu an yaşanan durum, başkanın iyi niyetli planlarının ne denli eksik olduğunu ortaya koydu.

Bir başka konu ise otoparkın ücretli olmasıyla görevlendirilen personeller. 3 vardiya şeklinde çalışan personellerin maaşını otoparktan elde edilen gelir zor karşılar durumda.

Bu duruma kayıtsız kalamayan vatandaşlar ise, ‘otoparkların geliri, gideri karşılıyor mu, ne kadar gider ve gelir elde ediliyor, çalışan personel maaşı ne kadar tutuyor?’ gibi sorular sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri