Bergama tarihine yakışmayan görüntüler!

Bergama’da Tarihi Asklepios Örenyeri’nin çevresinde ve içindeki çöp, mobilya vb. atıklar tepkilere neden oldu. Çevreye duyarlı vatandaşlar Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik’e seslenerek, “Bu görüntüler Bergama tarihine yakışmıyor” dedi.

MEDYA EGE - İzmir‘in Bergama ilçesinde yer alan ve Milattan Önce 4.yüzyılda kurulduğu düşünülen Asklepion Örenyeri’nin çevresindeki ve içindeki görüntüler tepkilere neden oldu. Vatandaşların ihbarı sonucu bölgeye giden Medya Ege ekibimiz, tarihe yakışmayan çevre katliamını görüntüledi.

Çevreye duyarlı olan vatandaşlar, Bergama tarihi için önemli bir yere sahip olan Asklepios Örenyeri’ne sahip çıkılması çağrısında bulundu. Vatandaşlar, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik ve Bergama Belediyesi ekiplerine de çağrıda bulunarak ören yerinin çevresinde ve içinde yer alan çöp, mobilya vb. atıkların bir an önce temizlenmesini istedi.

Tarihi bir alandaki çevre katliamından dolayı üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, “Bu görüntüler Bergama tarihine yakışmıyor. Belediyemiz adına biz vatandaşlar utandık. İlçemizin maalesef birçok noktası kaderine terk edilmiş durumda. Ama bu durumun sadece Bergama için değil dünya tarihi için de önemli bir yere sahip olan Asklepios Örenyeri’nde de yaşanması bizleri üzdü. Dileğimiz en kısa süre içerisinde buranın temizlenmesi ve tarihimize sahip çıkılması” dedi.

Vatandaşlar ayrıca Bergama Belediyesi’nin çevre temizliğine karşı yetersiz kaldığını belirterek, “Maalesef belediyemiz temel görevi olan çevre temizliğini bile yerine getiremiyor. Başkan Çelik ve Bergama Belediyesi ekipleri ilçede hiç mi çıkıp dolaşmıyorlar? Defalarca kez dile getirmemize rağmen harekete geçilmiyor. İlçe halkı olarak artık yorulduk” diyerek tepki gösterdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yerel Haberleri