Türkiye kamuoyunda Reza Zarrab'ı tutuklayan savcı olarak tanınan ve Zarrab'ın tutuklanmasıyla beraber 10 binin altındaki Twitter takipçi sayısı 300 bini bulan Preet Bharara Türkçe olarak ilk sözcüğün "adalet" olduğunu söyledi.
New York'ta bulunan University Kulübü'nde Ortak Amaç isimli sivil toplum kuruluşunun organize ettiği bir etkinlikte konuşan Bharara, toplantıdan önce Türk fotoğrafçılarla fotoğraf çektiren Amerikan Savcı gazetecilere kendisiyle fotoğraf çektirdikleri için başlarının belaya girip girmeyeceğini sordu. Kürsüye konuşma yapmak üzere Reza Zarrab'ı tutuklattığı için Twitter'da 300 bine yakın Türk'ün takip etmeye başladığı savcı olarak davet edilen Bharara konuşmasında hukukun üstünlüğüne ve eşitliğine vurgu.
Konuşmasında yolsuzluğa karşı mücadelenin temel görevi olduğunu söyleyen savcı, yolsuzluğun sadece Amerika Birleşik Devletlerine özgü olmadığının altını çizerek, açtığı soruşturmalar yüzünden, Rusya'ya giriş yasağı getirildiğini, kökeni olan Hindistan'a geçici süre girişinin engellendiğini ve çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere bir çok ülkede pek sevilmediğini söyledi. Tüm bu yaşadıklarına rağmen mesleğinin gereğinin yapmasının kendisine huzur ve mutluluk sağladığını söyleyen Bharara, Türkiye'nin de dahil olmak üzere herkesin umudunun ideal demokrasi olduğunu ifade etti.
Zarrab Türkiye'de de gündemde olan biriymiş
ABD'nin savcısı olarak görevini yerine getirdiğini vurgulayan Preet Bharara FBI'ın Reza Zarrab'ı İran'a uygulanan yaptırımları delme ve kara para aklama suçlarından gözaltına aldığını hatırlatarak, Zarrab'ın Türkiye'de de çok gündemde olduğunu anlattı. Savcı ayrıca tutuklamanın gerçekleştiği gün 8 bin 100 olan takipçi sayısının bir kaç gün içerisinde 300 bine yaklaştığını ve hepsinin Türk takipçiler olduğunu vurguladı