Bilal Saygılı'nın zorlu sınavı

Önder Şengüler yazdı; Bilal Saygılı'nın zorlu sınavı

AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı 30.03.2023 tarihinde İzmir İl Başkanlığı’na atanarak zorlu bir göreve başlamış oldu. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 45 gün kala İzmir gibi kritik ve önem arz eden bir seçim bölgesinde, bu görevi üstlenmek hiçte kolay bir iş değildi. Yönetim kuracaksanız, ilçeleri tanıyacaksınız, SKM merkezi kurulacak, ilçeler gezilecek ve en önemlisi büyük miting düzenleyeceksiniz. Bunların hepsini kısa sürede yapmayı başararak gerçekten büyük bir işe imza attı Sayın Bilal Saygılı…

Bilal Saygılı göreve atandıktan sonra kendisi ile alakalı “Bilal Saygılı, Büyük bir başarı Hikayesi” ismiyle bir yazı kaleme almıştım. O zaman yazdığım yazının içeriğinde ise; Bilal Başkan’ın atanmasına bazı kişilerin “tecrübesi eksik” diyerek mırıldandıklarını ancak Bilal Saygılı’nın bu işin üstesinden gelecek kabiliyete sahip bir adam olduğunu beyan etmiştim. Nitekim 18 aydır görevine devam eden Ak Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın bu işin üstesinden geldiğini, üstelik birde yerel seçim süreci atlattığını, şimdi ise İzmir’i kongrelere hazırladığını hep beraber gözlemlemekteyiz. Siyasi ön görülerimde kolay kolay yanılmam, Bilal Saygılı en az 2 yıl daha İzmir İl Başkanlığı görevine devam edecektir.

Kişiler bazen yorumlar yaparken gözlemden uzak, aslında içlerinden geçeni gerçekmiş gibi anlatırlar, sonrada anlattıklarına kendileri de inanırlar ancak gerçekler böyle değildir. Mesela Bilal Saygılı ile alakalı yaşadığım bir durumu sizler ile paylaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın 2023 yılı Büyük İzmir Mitinginin olduğu gün, kendimi bir şekilde A Protokole aldırttım. Bulunduğum alanda tüm Bakanlar kurulu, Sayın Emine Erdoğan, Sayın Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bulunmaktaydı. Bilal Erdoğan alana girişte herkes ile tek tek tokalaştı. Sıra Bilal Saygılı’ya geldiğinde ise birbirlerine sarıldıklarını gözlemledim. Bu samimiyeti görünce de Bilal Saygılı’nın aileye olan yakınlığına şahit olmuştum. Aldığı görevleri titizlikle yerine getiren, aileye yakın bir isim ancak kendi isterse görevi bırakır. Olay bu kadar basit aslında! İşte bu sebeple Bilal Başkan görevlerin üstesinden gelir ve uzun yıllar bu göreve devam eder demiştim.

Tabi ki bu zorlu 18 ay Bilal Başkan açısından kolay geçmedi. İl Yönetimi kurdu, verim alamadı, bir daha değişime gitti, yaklaşık 14 ilçe başkanı değiştirdi. Birçoğundan verim alamadığını gözlemlemekteyiz. Yerel seçim sürecine girdi, 30 ilçede belediye başkan adayı belirleme süreci yaşandı. En zoru ve en sıkıntılısı ise 30 ilçede meclis üyeleri listesi belirlenme sürecinde yaşandı. Her ilçe de herkes ilk üç sırayı istedi, istediği sırayı alamayanlar ise tepkiler dile getirdi. Akabinde yerel seçimlerde Türkiye genelinde yaşanan oy düşmelerinin İzmir’e yansıması oldu. Moraller bozuldu ancak dik duruş bozulmadı. Şimdi ise bana göre en zoru olan kongre sürecinin startı verildi. Süreç sancılar ile başladı. Ben eminim ki Bilal Saygılı’nın telefonu hiç susmuyordur. Herkes birbirinden şikayetçi, iş yapmaya gelince bir avuç adam bulamazsınız ancak görev isteme konusunda kapıda kuyruklar oluşur. Aslında siyasetin en can alıcı noktası da bu süreçlerde yaşanır.

Daha önce hiç yaşamadığımız bir süreç yaşanıyor. Genel Merkez talimatlı olan bu süreçte temayül yoklamaları yapılmıyor. Delege seçimlerini ise çoğunluğu görevden alınacak olan ilçe başkanları yapıyor. İşte bu süreç Bilal Saygılı’nın başını çok ağrıtacak bir süreçtir. Bazı İlçe Başkanları delege listelerini kin, nefret ve intikam duyguları ile hazırlıyorlar. Partinin emektarları, demirbaşları birçok ilçede liste dışı kalmış, küskünler ordusu yaratılmıştır... Sosyal medyadan bunları gözlemliyor ve duyuyoruz. Bilal Başkan’ın bu süreci toparlaması için ciddi efor sarf edeceği gözüken bir gerçektir.

Milli otomobil sporcusu, iş adamı, birçok önemli STK’da başkanlık yapmış ve 18 aydır İzmir İl Başkanlığı görevini sorunsuz bir şekilde yerine getiren Sayın Bilal Saygılı’nın bu işin üstesinden de geleceği çok net ve bellidir. Yeni atanacak İlçe Başkanlarının doğru isimlerden seçilmesi durumunda bu kongre sürecinin çok daha verimli olacağı da bir gerçektir. Bilal Saygılı açısından belki de en zor sınav olacak olan kongre dönemi siyasi geleceği açısından da son derece önemli bir sınav olacaktır. Şimdiye kadar hep zor olanı başarmış bir ismin bu zorlu sınavın üstesinden başarılı bir şekilde çıkacağı kanaatindeyim. Bilal Saygılı’dan beklenti her geçen gün artıyor. Çünkü samimi, dürüst ve doğrudan yana bir isimdir. Bu beklentinin boşa çıkmamasını ve Bilal Saygılı’nın bu zorlu sınavı başarı ile atlatmasını Bir AK Partili olarak canı gönülden diliyorum.

Bu satırların sonuna gelirken yazımı okuyan bazı dostlar benim için 'Bilal Saygılı’dan beklentisi var' ya da 'yalakalık yapıyor' gibi çirkin söylemlerde bulunabilirler. Ancak ben Bilal Saygılı Başkan’a kırgınım, temasım da talebimde olmamıştır. Kırgınlık sebebim ise siyasi değildir. Bilal Başkan döneminde 3 defa arka arkaya Urla gibi sorunlu ve zor bir bölgede SKM Başkanlığı yaparak 3 seçim atlattım. Geçtiğimiz günlerde babam rahmetli oldu neredeyse aramayan, sormayan kimse kalmadı ancak İl Başkanımdan bir mesaj dahi alamadım. Kırgınlığım özeldir ve sebebi ise bu durumdur. Ancak bunu siyasete karıştırmam. Bilal Saygılı Başarılı işlere imza atan ve kritik süreçleri iyi yöneten bir isimdir. Bu süreci de başarılı ile yürüteceği konusunda beklentimiz son derece yüksektir. Rabbim yar ve yardımcısı olsun…

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yerel Haberleri