Avrupa ve Japon bilim insanları gezegene yakından bakmak için oraya gidiyor. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japon Uzay Ajansı (JAXA) Merkür'ün gizemlerini çözmek için bir araya geldi. Her uzay ajansının BepiColombo gemisinde ayrı bir araştırması var. Gezegen Bilimci Jörn Helbert, BepiColombo uzay aracı ile Merkür’e gidip orayı görüntülemeinin büyük bir düşünce olduğunu söylüyor. Burada yapılacak araştırmanın kendilerini oldukça heycanlandırdığını kaydeden Helbert, "Araçlarımızla elde edeceğimiz verilerde gerçekte ne görmek istiyoruz sorusu ağır basıyor. Çünkü bir örneğimiz yok. Bu daha önce incelediğimiz uydular gibi değil. Yapabileceğimiz tek şey yalnızca uzaktan bakabilmek. Çok ama çok sıcak olan bir şeye bakıyoruz, bu yüzden malzemeyi Mercure ile ile aynı sıcaklıkta incelemeliyiz. Tahmin edebileceğiniz gibi bunu yapmak hiç kolay bir iş değil." şeklinde konuştu.
Merkür'ün 450 santigrat derece sıcaklığına dayanıklı araç geliştirildi
Gündüzleri 450 santigrat derece sıcaklığı bulunan Merkür'ün sıcağına karşı dayanıklı bir araç geliştirdiklerini kaydeden Helbert, "gezegenden gelecek olan ısıyı mekiğin içerisinde hissetmek istemiyoruz. Bu sebeple elimizden geldiği kadar ısıdan kurtulmalıyız. Merkür'ün sıcaklığını ve güneş ışığını çok iyi yansıtan bu aygıta 'akım saptırıcı' adını verdik. Mekiğin ana merkezine giren tek şeyse sadece ışık olacak" dedi.
Merkür’den alınacak verilerin BepiColombo'nun spektrometresi ile karşılaştırılacağını kaydeden Helbert, bu araçla yapılacak yolculukta hedeflerinden birinin de Merkür'ün yüzeyini neyin oluşturduğunu anlamak olduğunu söyledi.
ESA ve JAXA, Merkür yörüngesinde araştırmaları farklı yollardan yürütecek. JAXA' uzaktan gözlem yaparken ESA'lar gezegene yakın uçacak.
Merkür altimetre lazeri ile taranacak
Önceki Merkür misyonundan daha fazla araçla araştırmasını yürütecek olan ekibe Alman Havacılık Merkezi'nden (DLR) eşlik edecek Hauke Hussmann alttaki kraterleri, vadileri ve ovaları taramak için bir lazer altimetre kullanacak.
Merkürün tüm yüzey çekimlerini lazer ölçümleriyle taradıklarını belirten ve üç boyutlu bir harita hazırladıklarını belirten Alman uzay bilimci, uzay aracının yörünge alanındaki tüm yüzeyi elde ettikleri verilerle ele aldıklarını ve yüzey topografisini yeniden oluşturabileceklerini düşündüklerini söyledi. Gezegenlerin nasıl oluştuğunu anlamak için Merkür'ü tanımaya ihtiyacımız var diyen Helbert, "Tüm gezegenlerle ilgili bir modeliniz olsa bile içinde eğer Merkür yoksa bu model olarak yararsızdır" ifadesini kullandı.