Dünya genelinde artan trafik sorunlarına çözüm için üretilen uçan taksilerin faaliyete ne zaman geçeceği merak konusu olmuştu. Yapılan açıklamayla birlikte uçan taksilerin 2020 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmesi bekleniyor.
Yeryüzündeki artan trafikle birlikte taksicilik gökyüzüne taşınmaya hazırlanıyor. Uber şirketi, trafik sorunlarına çözüm için üretilen uçan taskilerin faaliyete geçeceği tarih hakkında açıklamalarda bulundu. Taksi endüstrisini birkaç yılda yeniden şekillendiren Uber şirketi, 2020 yılı sonuna kadar ilk uçan taksilerini kullanmayı planlıyor.
TEXAS VE DUBAİ'DE 2020 YILINA KADAR BAŞLAYACAK
Geçtiğimiz haftanın başlarında şirketin Baş Ürün Sorumlusu Jeff Holden, Dallas'daki Uber Elevate Zirvesinde, şirketin Texas ve Dubai'deki yeni projelerini 2020 yılına kadar başlatmayı planladığını açıkladı.
ŞEHİRLERDE ÇALIŞABİLECEK KADAR SESSİZ OLACAKLAR
Uçan taksilerin, küçük, sıfır emisyonlu olacağı ve karadan dikey bir şekilde kalkıp yine dikey bir şekilde inececeğini belirten şirket aynı zaman da uçan taksilerin şehirlerde çalışabilecek kadar sessiz olacağını da belirtti.
2 SAATLİK YOLU 15 DAKİKAYA İNDİRECEK
İlk tahminler uçan taksilerin, San Francisco şehir merkezinden San Jose şehir merkezine olan yolculuk süresini, 15 dakikaya kadar azaltacağını gösteriyor. Şu anda, aynı mesafe karayolu toplu taşıma araçları ile kat edildiğinde iki saatten fazla zaman almakta.
ÜCRETLER ASTRONOMİK OLMAYACAK
Uçan taksilerde daha etkileyici olan şey ise bu hizmetin fiyatı Uber’ın mevcut sistemine göre çok daha pahalı olmayacacağı. Mil başına yaklaşık 1.32 $’lık bir ücretlendirme yapılması bekleniyor. Firma, uzun vadede bu fiyatın önemli ölçüde düşeceğini de öngördüğünü belirtti.
UBER BİRÇOK ŞİRKETLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK
Uber bu iddialı projeyi gerçekleştirmek için birçok diğer şirketle işbirliği yapacağını açıkladı. ABD elektrikli araç şarj istasyonu üreticisi ChargePoint, Uber’ın ağı için özel bir şarj cihazı üzerinde çalışırken Bell Helicopter, Aurora, Pipistrel, Mooney ve Embraer uçan taksileri geliştirecek. Hilwood Properties de,"birden fazla kalkış ve iniş rampalarına sahip VTOL merkezlerinden ve şarj altyapısından"sorumlu olacak.