Bu sene çalıştay konusu olarak “hazır bisküvi tabaklar üzerine sır altı dekor, tekstil malzemeler üstüne (çanta, tişört) linol baskı ile serigrafi çalışmaları ve mozaik uygulamaları” seçildi. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri Sorumlusu Sema Sakar koordinatörlüğünde, Mozaik Öğretmeni Ezgi Bal ve Tekstil Atölye Öğretmeni Mesut Tekin yönetiminde gerçekleşen çalıştayda farklı tasarımlar geliştirilebilmesi ve özel gereksinimli bireylerin sanata dair vizyonlarının genişletilmesi amaçlandı. Çalıştayda seramik, tekstil tasarım, grafik tasarım ve özgün baskı ve mozaik alanlarında çalışan deneyimli akademisyen ve sanatçılar yer aldı.
Çalıştayın ilk günü Otel Gümüşlük ’de katılımcı akademisyen ve sanatçılar için bir açılış gecesi düzenlendi. İkinci günü TÜMATA "Türk musikisini araştırma ve tanıtma” grubu düzenlediği dinleti ve baksı dansı ile çalıştaya renk kattı.
Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi GSF, Mimar Sinan Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ’den değerli akademisyenlerin, Bodrum'un değerli seramik, mozaik ve tekstil sanatçılarının ağırlandığı çalıştayda; öğrencilerin, gönüllülerin, asistanların destekleri ve özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden başarılı ve kıymetli eserler, sergide vakıf dostlarının beğenisine sunuldu.
Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen sergide Muğla Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Eriş, Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ummahan Yurt yaptıkları açılış konuşmaları ile vakfa desteklerini sundular.
Sergi açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Numan Balaban konuşmasında;
"Önümüzde ki sene Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız…
Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapacağımız çalışmalar için şimdiden sabırsızlanıyoruz.
Geçen sene düzenlediğimiz Sanat Çalıştayının akabinde hem Atölyemiz de hem de Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerinde çok güzel çalışmalar yapmıştık. Fakültemiz Dekanına ve kıymetli akademisyenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Bodrumun en anlamlı ve en büyük Sivil Toplum Projesidir.
Vakfımızın en önemli özelliği ise kurulduğu ilk günden beri doğru yönetim şekli, şeffaflığı ve güvenirliliğiyle Türkiye’de alanında rol model niteliği taşımasıdır.
Tüm faaliyetlerimiz halkımız, Kamu Kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile iş birliği içinde gerçekleştirilmektedir.
Sürdürülebilir başarımızın temeli de budur.
Tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı öğrencilerimiz, aileleri, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. “dedi.
Bodrum için önemli bir yere sahip olan ve adını sağlamlaştırmayı başaran 9. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayına Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Çağdaş Holding, Luga Otel, Acropol Otel, Heredot Otel, Zest Otel, , Müskebi Otel, Otel Gümüşlük, Kefaluka Resort, Faik Sönmez, Naim Kırtasiye, Öztürk Yapı, Bluart, Bodrum Mozaik, Volkan Boya, CAD Reklam, Kebap Guru sponsor oldular.
Sanatçıların birbirinden farklı tasarımlarını hazırladıkları Sanat Çalıştayı Sergisi oldukça büyük ilgiyle karşılandı. Turgutreis Jandarma Karakol Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Mehmet Yücel, Bodrum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ufuk Turhan, BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Fatma Saraçbaşı, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği Üyeleri, Bodrum İş İnsanları Derneği Üyeleri, Bodrum Karia Rotary Kulübü Başkanı Filiz Kulaklı, Ak Parti Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Azat Erol Ataş sergiyi ziyaret eden isimler arasındaydı.