Kayadibi Mahallesi’nde arıcılık eğitimi alanların kovanlarını koyabilmeleri için 22.5 dönüm alanda arılık oluşturan Bornova Belediyesi, bu alanı Bal Ormanı’na dönüştürmek için 300 adet meyve fidanı dikti. Bu yıl içinde 500 akasya, 500 adet de meyve fidanı dikilmesi için hazırlıklar başladı.
Bornova Belediyesi yerelde kalkınma anlayışıyla özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak arıcılık eğitimleri veriyor. Hem pratik hem de uygulamalı olarak verilen bu eğitimlerin ikincisi de geçtiğimiz sonbaharda tamamlanarak katılımcılara sertifikaları verildi. Eğitimlerin ardından birer kovan seti de hediye edilen yeni arıcılar bu kovanları da Bornova Belediyesi’nin oluşturduğu 22.5 dönümlük arılığa koydu.
Bornova Belediyesi, tel örgüyle çevrilerek koruma altına alınan arılığı bal ormanına dönüştürmek için mevcut olan ahlat, armut ve benzeri ağaçlara ek olarak 300 adet meyve fidanı dikti. Bu alanın, nektar akımının sürekliliğini sağlayacak şekilde 500 kovan kapasiteli bir bal ormanına dönüştürülmesine yönelik olarak 2018 yılı içinde 500 akasya fidanı ve 500 meyve fidanının dikilmesi için de hazırlıklar başlatıldı. Etrafında da çam ormanı bulunan arazinin doğal yapısı bozulmadan oluşturulacak bal ormanına lavanta, mevsimlik falicia (arı otu) ve kekik de dikilecek.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarımsal kalkınma projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu anlayışla, köylünün emeğinin karşılığını alması için Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasında öncü olduk. Attığımız her adımla tarımın gelişmesine, çiftçi ve köylümüzün kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz. Bal ormanının da doğal ve kaliteli bal üretimine katkı sağlayarak yerelde kalkınma hedefine ulaşmada önemli bir adım olacağına inanıyorum” dedi.