Atık Getirme Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, bireysel karbon ayak izi ölçümü ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları üzerine interaktif çalışmalar yapıldı.
UYGULAMALI KOMPOST EĞİTİMİ
Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Fatma Mesutgil, biyobozunur atıkların iklim değişikliğine etkisini anlatarak organik atıkların kompost üretimiyle geri dönüştürülebileceğini vurguladı. Atölyeye katılan öğrenciler, S.S. İzyaşam Kooperatif Başkanı Nevin Bağdatlı ve Zeytince - Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği temsilcilerinin desteğiyle Bokashi Kovaları kullanarak kompost üretim sürecini uygulamalı olarak deneyimledi.
DÜŞÜK KARBONLU YAŞAM İÇİN KİŞİSEL PLANLAR HAZIRLANDI
Etkinlik kapsamında PSLifestyle Projesi aracılığıyla öğrenciler, barınma, ulaşım, gıda ve alışveriş gibi temel yaşam alanlarında karbon ayak izlerini hesapladı. Proje kapsamında öğrencilere, doğayla uyumlu ve düşük karbonlu bir yaşam için pratik öneriler sunuldu. Katılımcılar, kişisel sürdürülebilirlik planları oluşturarak doğa dostu alışkanlıklar kazanma yolunda önemli bir adım attı.
BAŞKAN EŞKİ: GENÇLERİN ÇEVRE MÜCADELESİNE KATKI SUNUYORUZ
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, iklim değişikliği ile mücadelede gençlerin bilinçlendirilmesinin kritik önem taşıdığını belirterek, "İklim krizi tüm insanlığı tehdit eden bir gerçek. Bu mücadelede, gençlerin bilinçli ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazanmasını sağlamak önceliklerimiz arasında. Karbon ayak izini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve doğayla uyumlu yaşamak için bu tür eğitimleri yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bornova, çevre dostu belediyecilik anlayışıyla öncü olmaya devam edecek" diye konuştu.