Bornova Belediyesi'nden “sosyal girişimcilik” eğitimi

Bornova Belediyesi ve Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) iş birliği ile düzenlenen sosyal girişimcilik eğitimiyle Bornova’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimiyle sürdürülebilir gelir modellerini öğrendi.

Altındağ Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde faaliyetlerini sürdüren STK’lere yönelik eğitim çalışmalarına devam eden Bornova Belediyesi'nin SİMKAD ortaklığında düzenlediği eğitimde girişimci ve marka danışmanı İsmail Hilmi Adıgüzel sosyal girişimcilik ve sürdürülebilir gelir modelleri hakkında sunum yaptı. Farklı alanlarda çalışma yürüten STK’lerden çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Türkiye ve dünyadan sosyal fayda üreten ticari girişim örnekleri aktarıldı.

Adıgüzel deneyimlerini paylaştı

Sosyal girişimcilik alanına odaklanan, 4 ülkeden 32 işletme ve 362 gönüllüyü bir araya getiren Social Business Global (SBG) kurucusu İsmail Hilmi Adıgüzel’in STK’lerin sosyal girişim kavramı hakkında bilgi aktardığı sunumda sürdürülebilir gelir modeline geçiş sürecinde uygulanması gereken yöntemler anlatıldı. Türkiye ve dünyadan sosyal girişimcilik örneklerinin değerlendirildiği eğitimde, ticari ürün geliştirerek sosyal fayda sağlama yöntemleri tartışıldı. Sosyal fayda sağlayan işletmelerin toplumsal gelişime etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Adıgüzel, 10 yıl önce adım attığı sosyal girişimcilik alanındaki tecrübelerini paylaştı.

Başkan İduğ’dan sosyal girişimcilik vurgusu

Ticaret amaçlı üretim ve sosyal faydanın birbirine zıt kavramlar olmadığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Geliştirilen ticari ürünlerle sosyal fayda sağlamak mümkün. Sosyal girişimcilik kavramı üzerinden şekillenen ticaret anlayışının geniş kitlelerce kabul görmesiyle birlikte, sivil toplum kuruluşları için sürdürülebilir ekonomi modellerinin uygulanması için önemli bir adım atılmış olacak” diye konuştu.

STK Yerleşkesi

Bornova Belediyesi 2020 yılında Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptığı düzenlemelerle Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi haline getirdi. Yerleşke, İzmir’de yerel yönetimler bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan geleceğin yeni nesil çalışma modeli olan Co-working Space konsepti ile Sivil toplum Kuruluşlarına hizmet veriyor. Bu sayede STK’lerin hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişim ağını arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmesine, üretken ve yaratıcılıkları dahilinde sürdürülebilir çalışma, toplantı ve etkinlik alanları yaratıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri