BÖYLE GÜZEL DEFİLEYE ŞAPKA ÇIKARILIR.

KAS-KADER DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ ‘Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü’programı ile düzenlenen ve Kastamonu Valiliği Vedat Tek Kültür Merkezi Şapka Müzesi’nin  Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü kıyafetleriyle buluştuğu muhteşem defile ayakta alkışlandı.

11 Mart Cumartesi akşamı Fulya Sanat Merkezinde gerçekleşen program kapsamda ülkemizin savunmasında kahramanlık gösteren, iş, siyaset, eğitim, spor ve sanat dünyasında başarı elde etmiş Kastamonulu kadınlar ‘Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü' programında bir araya geldi .Kastamonu Kadın Derneğini (Kast-Kader “Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü” programı  ile Kastamonulu başarılı kadınlar ve kahraman kadınların aile mensupları bir araya geldi. 
Türkiye’nin ilk ve Tek Şapka Müzesi Kastamonu’da bulunuyor. Geçmişten günümüze birçok şapka hem korunuyor hem de sergileniyor. Kastamonu Valiliği Vedat Tek Kültür Merkezi Müdiresi İlknur Aynan destekleriyle  ve Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nün muhteşem kıyafetleriyle sunulan 60 parça şapka izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Ünlü koreograf Asil Çağıl’ın koreografisi ve danslarıyla podyuma çıkan modeller Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Yağmur Ayaz, Gözde Coşkun, Parıl Erdem , Yasemin Yeniay, Sibel Demiralp ,Dilara Önbey,  Jenya Krivenko, Marina Federenko, Metehan Sancaktar, Fırat Tepe, Batuhan Durman ve Taha Şahin defile boyunca izleyiciler tarafından alkışlandı. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma  Enstitüsü kıyafetleriyle geçmişin izini taşıyan şapkalar Fulya Sanat Merkezinde şapka defilesi ile izleyicilerin beğenisini topladı.
 
Kastamonu kültürüne ve tanıtımına dair birçok etkinliği paylaşan Kastamonulu Kadınlar sadece geçmişte değil günümüzde de iz bırakacak birçok önemli noktada roller alıyor. “Kastamonu kadınlar, Sanatta, Sporda, Eğitim, Siyaset ve iş dünyasında önemli başarı elde etmiş Kastamonulu kadınlar bulunuyor. 

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişleri, Kılık Kıyafet ve Şapka inkılabının 1925 yılında Kastmonu’da ilan edilmesine ithaf ve  2008 yılında açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek Şapka Müzesinin defilesi Fulya Sanat Merkezinde 11 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşti.
Türkiye’nin ilk ve tek Şapka Müzesinin Defilesi’nde Cumhuriyet döneminden günümüze Şapkalar, Yöresel Şapkalar, Devlet ve Opera Balesi Şapkaları, Dünya Ülkeleri Şapkaları ile birlikte,  Atatürk‘ün kullanmış olduğu birbirinden değerli şapkaları, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, Eski Başbakan Bülent Ecevit’in kullandığı şapkalar mankenler tarafından izleyicilere sunuldu.
Şapkalarıyla özdeşleşmiş ünlü bayanların şapkaları Eski Devlet Bakanlarında Işılay Saygın, Sinema Sanatçısı Filiz Akın, Sinema Sanatçısı Türkan Şoray, Sinema Ve Tiyatro Sanatçısı Selda Alkor, Cem Karaca, Harun Kolçak, ve Mazhar Fuat Özkan’ın kullandığı şapkalar mankenler tarafından geniş bir seyirci kitlesi önünde alkışlanarak izlendi.
Türkiye’nin ilk ve tek Şapka Müzesi’nde bulunan  modanın duayenlerinin şapkaları da izleyicilere sunuldu. Yıldırım Mayruk, Erol Albayrak, Cemil İpekçi, Zuhal Yorgancıoğlu, Vural Gökçaylı ve Faruk Saraç’ın tasarımlı şapkaları defilede izleyicilere sunuldu.
Kast-Kader Başkanı Emine ÇELİK, “Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü” projesiyle bugünün yüzü olan ama kesinlikle geleceğe iz bırakacağından şüphemiz bulunmayan kadınlarımızı bu programda bir araya getirdik. Geçmiş ile günümüz arasında kurulacak köprüyle elde edilen gelir ile üniversiteli genç kızların eğitimine destek olmak amacıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi etkinliği ile tüm Kastamonulu bireyler güç birliği yaptı.
Ülkemizin savunmasında kahramanlık gösteren, iş, siyaset, eğitim, spor ve sanat dünyasında başarı elde etmiş Kastamonulu kadınlar, üniversiteli kızlara eğitim desteği sağlamak amacıyla “Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü” programında bir araya geldi.
Kastamonu’nun erkeği kadar kadınının da cesurluğu ve kahramanlığı dillere destan oldu. Ancak bugüne kadar onların birçoğu isimsiz kahraman olarak anıldı. Oysa her birinin adları, aileleri ve bilinmesi gereken hayat hikayeleri vardı. Projenin geçmişin izini taşıyan bölümünde onların hayatlarından kesitler paylaşıldı. “SİZ BENİ ÖLDÜ MÜ SANDINIZ” Onları yaşatmak için yola çıkan Kastamonulu Kadınlar Dugusal birde Sinevizyon gösterisi düzenledi.
Arzu Akça’nın plaketini Bahçelievler CHP İL Başkanı Mehmet Ali Özkan  verdi.
Ayşe Tüter’nin plaketini İmren İnş Yön KUR Başkanı Akif Özkan verdi.
Beyzanur Ay’ın  plaketini THM Sanatçısı Enis Mangaloğlu verdi.
Burcu Kösem’in  plaketini Teksan Jeneratör yön kur bşk  Özdemir Ata  verdi.
Gözde Yüksel’in plaketini Cide Federasyon Genel Sekreteri Mehmet Yılmaz verdi.
Güler Sarıcı’nın plaketini bağımsız mali müşavirler  üyesi Rıza Teksan verdi
Işılay Reis’in plaketini Denden Denizcilik Yön Kur BŞK Vekili Gürkan Köseoğlu verdi.
 İlknur Aynan’in  plaketini Tuğgeneral Nehir Aydın verdi
 Nejla Sakarya’nın plaketini İst Yufkacılar Odası Başkanı Ayhan Ünal verdi
 Doç.Dr.Özge Çelik’in  plaketini Fateks Tekstil adına Serpil Çalışkan verdi 
 Safiye Bayat’ın  plaketini işadamı İsmail Erşahin verdi
Seçil Özkan’ın  plaketini Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin verdi
 Selma Cengiz’in  plaketini Reis Gida Yön Kur Üyesi Ömer Yorgun verdi
Sevim Erengil’in plaketini İstamonu Gazetesi İmtiyaz sahibi Hüseyin Şahin Karadeniz verdi
 Yaprak Soysalan’ın  plaketini Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya verdi
Yasemin Gür’ün  plaketini Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan verdi.
Plaket sunumundan sonra folklor gösterileriyle geceye devam edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri