Üniversite öğrencisi Yusuf Yaşar, “Gayet iyi ilerliyorum. Yeni şeyler öğrenebilmek için geldim. Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum; öğrenci olduğum için çok mutfağa giremiyorum. Derslerim de çevrim içi olduğu için çok iyi oldu. Belediyenin bize böyle bir imkân sunması çok güzel.
Vaktimin kaliteli geçtiğini düşünüyorum. Farklı mutfakları tanıyoruz. Bu benim için bir fırsattı; annemi ablamı görürken çok özeniyordum. Bu fırsatı değerlendirmek istedim. İyi ki bu kursa gelmişim. İyi ki Buca Belediyesi bize bu imkânı sunmuş. Endüstri mühendisliği okuyorum ama aşçılık da bir yerde dursun istiyorum” dedi.
ÜRÜNLERİMİZİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ
Kursiyer Cansu Akgün de “Resim öğretmenliği okuyorum ama aşçılığa çok büyük ilgim vardı. Belediyenin bize sunduğu imkânı değerlendirmek istedim. Okuldan artakalan zamanlarda dünya mutfaklarını, Osmanlığı mutfağını, kendi mutfağımızın kültürünü, yemeklerini tanıyoruz. Pazarlar kuruluyor; yaptığımız ürünleri satışa çıkarıyoruz. Çok iyi bir şans. Hem ücretsiz hem de öğrendiğimiz bilgi, deneyim çok önemli. Burada olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.
TORUNUM İÇİN GELDİM
Kursa torununa daha güzel pasta ve yemekler pişirmek için geldiğini belirten Hatice Çiftçi ise “Burada gerçekten kendimi geliştirdim. Güzel şeyler yapıyoruz. Değişik yemekler öğrendik, Meksika yemekleri, Balkan yemekleri gibi. Hiç bilmediğim pastalar öğrendim. Ev halkı çok mutlu, her gün değişik şeyler yiyorlar” şeklinde konuştu.