Türkiye’nin dünyaya açılan küçük küçük pençeleridir belediyeler. Yerel yönetimler ve onların başında bulunan insanların ürettikleriyle başlayan süreç, yerelden dünya çıkar adeta.
Buca’da son iki yıldır Türkiye’nin bir dünya penceresi oluştu.
Adına kısaca IMSEF olan Bilim ve Sanat Fuarı.
Bilmem kaç ülke, bilmem kaç insan, bu Buca’nın sanat ve bilim fuarına katılıyor.
Öncelikle Buca’da gençlerle bir araya geliyor, İzmirli gençlerle bir araya geliyor, sonrasında ise Türkiye’yi tanıyor, Türkiye’nin küçük penceresi Buca’yı tanıyor.
Öğreniyor, öğretiyor ve birlikte dünyanın her türlü sanatını ve bilimini paylaşıyorlar.
Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç, diğer yerel yöneticilerden, belediye başkanlarından farkını da her zaman göstermiştir.
Yerelde başkan olmak, yerelde de güçlü olmak, önce oradaki insanlara, sonra oradan başlayarak şehirdeki insanları ve genele dayanıp ülkesindeki insanlara katkı koymaktır.
Hem sanat anlamında, hem bilim anlamında.
Başkan Kılıç’ın özelikle eğitim ve sanat konusunda ne kadar hassas olduğunu yakından takip eden ve bilenlerdenim, tıpkı sizler gibi.
Başkan Kılıç’ın özelikle çocuklar ve gençler konusunda ne kadar proje üretici çalışmalar içinde olduğunu da bilenlerdenim.
Bilmediğim bir tek şey varsa o da, böylesine başarılı, ilçesinin, şehrinin ve ülkesinin geleceğine yönelik, çocukların, gençlerin geleceklerine yönelik çalışmalar yapan, üreten Başkan Kılıç’ın ileri ki zamanlarda hangi görevlerin başında olacağı.
Ne kadar düşünürseniz, ne kadar üretirseniz, o kadar varsınız!