Teknik donanımı ile 5 yıldızlı hale gelen Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yeni açılan “Engelli Kedi Evi” ile hizmetlerinde fark yarattı. Sokaklarda yaşadıkları olumsuzluklar sonucu engelli kalan kedilere konforlu bir alan yaratılan Merkez, röntgenden yoğun bakım ünitesine, tam donanımlı ambulansından, tahlil laboratuvarına kadar son teknolojisi ile de parmak ısırtıyor. Kadrosu da güçlendirilen Merkez bünyesinde 4 veteriner hekim görev yapıyor. Bugüne kadar 4 bin 253 sokak hayvanını tedavi edip, 2 bin 110 kısırlaştırma işlemi gerçekleştiren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 520 sokak hayvanını da sahiplendirerek sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağladı. Merkez sahiplendirilen sokak hayvanları da dahil tüm can dostlarının bakım ve tedavi hizmetlerini de üstleniyor.
Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatarak geçtiğimiz yıl hizmete açtığı ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ ile hizmet kalitesini artırarak, sokaklarda yaşayan can dostları için eşsiz bir mekan yarattı. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tınaztepe’de yeşillikler içinde hizmet veren Merkez; özel muayene odalarının yanında aynı anda 19 köpek ve 30 kediyi tedavi altına alabilecek kapasitede padogları ile dikkat çekiyor.
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, gelişmiş tedavi ve bakım hizmetlerinin yanında sokak hayvanları için ilklere de imza atıyor. Sokaklarda yaşayan ama yaşadıkları travmalardan dolayı engelli kalan kediler için “Engelli Kedi Evi” kuran Rehabilitasyon Merkezi, özel ısıtmalı ve düzenekli yapısıyla 100 engelli kediye özel bakım ve konfor sağlıyor. Sadece kedi ve köpek değil doğada yaşayan tüm canlılara kucak açan Merkez, güvercinlerin de olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için “Güvercin Evi” kurdu. Soğuk havalarda gıdaya, sıcaklarda ise sığınacak bir gölge ve suya ihtiyaç duyan güvercinler Rehabilitasyon Merkezi’nin özel güvencin evinde keyifli günler yaşıyor.
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, can dostları için teknolojisini de geliştirerek üstün kalitede hizmet veriyor. Röntgen, hemogram (kan sayım) cihazı, biyokimya cihazı, CR röntgen görüntüleme cihazı, sterilizasyon cihazı, yoğun bakım ünitesi, elektro koter gibi teknoloji ile donatılan Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının tüm sıkıntılarına cevap verebilecek düzeye getirildi. Merkez bünyesindeki özel donanımlı ambulans acil durumlarda sokak hayvanlarının yardımına koşarken, özel donanım ve bölmeli toplama aracı ve yem dağıtım aracı sokak hayvanlarının gıda ve sağlık hizmetlerinde destek sağlıyor.
4 bin 253 Tedavi
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin açılmasıyla güç kazanan Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, tedavi ve aşılama çalışmalarıyla da göz dolduruyor. Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 3 yıllık süreçte 4 bin 253 sokak hayvanına ulaşıp, tedavisini gerçekleştirdi. Hasta, yaralı, trafik kazası geçirmiş veya travmalı sokak hayvanlarına tam donanımlı özel hayvan ambulansı ile anında müdahalede eden Müdürlük ekipleri, 2 bin 110 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirirken, 2 bin 450 sokak hayvanının aşılamasını yaparak, sağlıklı yaşam sürmelerini sağladı. Müdürlük, şanslı 520 sokak hayvanını da sahiplendirip sıcak bir yuvaya kavuşturdu.