Buca'da Uluslararası Balkan Şenliği'ne coşkulu açılış!

Buca Belediyesi'nin bu yıl 12.kez düzenlediği Uluslararası Balkan Şenliği, Hasanağa Bahçesi'nde düzenlenen coşkulu açılışla başladı.

MEDYA EGE - Buca Belediyesi, 12 - 13 Ekim tarihlerinde Hasanağa Bahçesi’nde 12.Buca Uluslararası Balkan Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Balkan kültürünün hoşgörüsünün, dayanışmasının ve coşkusunun yaşatıldığı şenlik, Demokrasi Meydanı’ndan Hasanağa Bahçesi’ne bando eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Şenliğin ilk gününde Zeybek Sanat Akademisi ve Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin gösterileri ile Düşler Atölyesi’nin defilesi yer aldı.

EĞLENCE DEVAM EDECEK

Öte yandan şenliğin ikinci günü ise, Kozağaç Pırlanta Parkı’nda, çocuklarla birlikte yapılacak ağaç dikimi ile başlayacak. Hasanağa Bahçesi’ndeki etkinlik alanında ise gün boyu, Çocuklar Yarışıyor etkinliği, bando ekibi gösterisi, yemek yarışması, Güreler Göçmenler Derneği Halk Oyunları Topluluğu gösterisi ve Vitaliy Manjul & Tatiana Mitioglo konserleri yer alacak. 13 Ekim Pazar günü saat 17.30’da Osmaniye, Tokat, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adana, Samsun ile canlı bağlantılar kurulacak. Saat 20.00’de ise Pirlepe, Berova, Beşgöz, Ermenek ve Seydişehir Belediyeleri ile “Kardeş Belediyeler” protokolü imzalanacak. Şenlik, Gamze Matracı konseri ile sona erecek.

BAŞKAN DUMAN'DAN DAVET

Sosyal medya hesabı üzerinden şenliğe ilişkin paylaşımda bulunan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, "Balkanlar’ın tüm güzelliklerini ve renklerini Buca’ya taşıdığımız Uluslararası Balkan Şenliğimiz başladı. Herkesi Hasanağa Bahçesi’ne bekliyoruz" sözleriyle tüm vatandaşlara davette bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri