Kolay ulaşılabilir bir Rektör olduğunu dile getiren Prof. Dr. Budak, hayata geçirmek istediği projeleri hakkında bilgiler verdi, final haftasında öğrencilere 24 saat açık olan kütüphanede çorbanın yanı sıra börek ve çay ikramının da yapılacağını söyledi.
Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Ataman’ın Radyo Kampüs Ege’de sunduğu ‘Misafir Odası’ adlı programın konuğu EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak oldu. Yeni yılın Ege Üniversitesi, İzmir, Türkiye ve de dünyaya güzellikler getirmesini dileyen Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin 70 bin öğrenci, bin 800 akademik ve 10 bine yakın idari personeliyle büyük bir aile olduğuna dikkat çekti.
Ege Üniversitesi’nin bazı problemleri olduğunu ancak bunların aşılamaz konular olmadığını söyleyen Prof. Dr. Budak, her fırsatta, öğrenci akademisyen ve idari personelle bir araya gelmeye çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Budak, “ Huzur çok önemli bunun dışında öğrencilerimizin iyi barınıp, kaliteli bir eğitim almaları ve sosyal faaliyetlerde bulunabilmeleri, güvenli bir kampüste çalışmalarını sürdürebilmeleri gerekiyor. Ege Üniversitesi’nin eski ruhunun canlanması için birçok projemiz var. Birlik ve tek yumruk olmamız lazım. Göreve geldiğimden bu yana neredeyse 24 saat boyunca kampüste bulundum, bulunmaya da devam ediyorum” dedi.
“ İCRAATTAN YANAYIM ”
Kısa sürede hayata geçirmek istediği projelerle ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Budak, “Yönetim anlayışımı iki kelimeyle özetleyebilirim, bunlar; gönül bağı ve üretmek. Akademik, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimizle gönül bağı kurabilirsek yapamayacağımız proje olmaz. Ege Üniversitesi deyince, toplumda ilk akla gelen Tıp Fakültesidir. O nedenle ilk projelerimizden birisi olan Tıp Fakültesine ait Merkezi Ameliyathane binamızı Haziran ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Buna ilaveten Türkiye’nin en büyük yanık merkeziyle ilgili hemşire ihtiyacımız var bununla ilgili taleplerimizi ilettik ve burayı da faaliyete geçirmek istiyoruz” diye konuştu.
“ KAPIMIZ HERKESE AÇIK ”
Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve genetik gibi alanların ön plana çıktığının altını çizen Prof. Dr. Budak, “İki kez Sanayi Bakanımızla bir araya geldim, konuşmamızda yüzde 98 doluluk oranındaki Teknopark’ın geliştirilmesi sözünü Bakanımızdan aldık. Böyle olunca öğretim üyelerimizin geliştirdikleri çalışmaların ürüne dönmesi ki fazlaca örneği var, çok önemli. Bunlar topluma hizmet anlamında yaptığımız çalışmalardır. Kapımız, çobana da sanayiciye de ticaretle ilgilenen iş insanına da açık. Ege Üniversitesi markasını, işbirliklerinde, etkin, verimli, düzgün ve protokollere uygun kullanmak gerekiyor” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana yemek bursu alan öğrenci sayısını 200’den 600’e çıkarttığını ve bir ay içinde bu sayının bin 600’e çıkacağını söyleyen Prof. Dr. Budak, final haftasında, 24 saat açık olan kütüphanede, öğrencilere çorbanın yanı sıra börek, su ve çayın da ikram edileceğini kaydetti.
YAŞAYAN KAMPÜS
Ege Üniversitesinin çevre yönetimi ve sürdürülebilir yeşil kampüs olmasıyla ilgili de projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Kampüs gece de ışıl ışıl olabilecek, kütüphane ve havuzun bulunduğu bölgede gençlik merkezi gibi bir fikrimiz var. Peyzaj projemiz var. Ege Üniversitesi çarşısı ve ilerleyen dönemlerde üniversitemizin girişlerindeki düzenlemelerle kimliğimizi ortaya çıkartacağız. Bunu akademisyenlerimizin görüşlerini alarak yapmak istiyoruz. Ekip olarak görev dağılımı yaptık. Turkuaz Masa Çözüm Merkezi birimini kurduk. Üniversite çalışanları elektronik postayla taleplerini ‘turkuazmasa.ege.edu.tr’ adresinden bize ulaştırabilirler” diye konuştu. Ayrıca, Rektör Prof. Dr. Budak, 5 Şubat 2018 tarihinden itibaren, her ayın ilk pazartesi günü saat 17.00’da Radyo Ege Kampüs’te “Rektörünüz Sorularınızı Yanıtlıyor” adlı program aracılığıyla kendisine yöneltilecek talepleri alacak ve soruları cevaplayacak.