Budak, “Orta gelir tuzağından çıkmanın yolu eğitim ve bilim”

Kamu üniversiteleri ve sanayi temsilcileri Ege Üniversitesi’nde bir araya geldi.

İzmir Kamu Üniversiteleri-Sanayi İşbirliği Toplantısı Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma Uygulama Merkezi ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantının açılış töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir’in yerli otomobil üretilmesi konusunda öncü olabileceğini bir kez daha söyledi. 


Rektör Prof. Dr. Budak ilk ziyaretini Atatürk Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirdiğini ifade ederek “Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkmasının tek bir çıkış noktası var eğitim ve bilim. Bu nedenle üniversitelerimizde üretilen bilimin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini önemsiyoruz.  İzmir’in turizm merkezi olmasının yanında teknoloji konusunda bir cazibe merkezi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin yerli otomobil üretmesi konusunda akademik olarak ciddi bir alt yapıya sahibiz. Bu konuda destek verebileceğimizi ifade ettik. İnanıyorum ki Ege Üniversitesi ve İzmir’deki diğer üniversitelerin ve otomotiv sektörünün katkısı ile endüstride İzmir’i çok daha ileri noktalara taşıyacağız’’ dedi.  

 

EGE ÜNİVERSİTESİNİN SANAYİ- ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKISI DEVAM EDECEK
 

Ege Üniversitesi’nin, yaşam bilimleri ve sağlık temalı teknoparkının AB Komisyonu tarafından Avrupa’nın en başarılı teknoparkı seçildiğini hatırlatan Rektör Prof.Dr. Budak, “Teknoloji Transfer Ofisimiz ile sadece İzmir’de değil Türkiye’de teknolojiye yön veren bir konuma gelmeye başladık.  Mutlulukla belirtmek isterim ki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye için model olarak seçilen İzmir Yenilik Ekosistem çalışması ile İnovasyon Karnesi Ege Üniversitesinin katkısı ve işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Dolayısı ile Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğine Ege Üniversitesinin katkısı rutin üniversite-sanayi işbirliği hizmetlerinin daha üstünde olmuş ve bundan sonar da olmaya devam edecektir” diye konuştu.  


Ege Üniversitesi’nin üniversite-sanayi işbirliği alanında büyük bir güce ve potansiyele sahip olduğunu ifade eden KÜSİ Çalışma Grubu İzmir Temsilcisi ve EBİLTEM-TTO Müdür Vekili Doç.Dr. Serdal Temel ise “EBİLTEM olarak yaklaşık 300 uluslararası teknoloji transferi gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz faaliyetler ile bölge ekonomisine 63 milyon TL’lik bir katkı sunduk ve yaklaşık 400 kişinin istihdam edilmesini sağladık. Hedefimiz ise Ege Üniversitesini sadece araştırma yapan bir üniversite olmasının yanında araştırma sonuçlarının ürüne dönüşebileceği bir yapıya gelmesine katkı sağlamak’’ şeklinde konuştu. 


Toplantıya; İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-İzmir İl Müdürü Engin Bişar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Daire Başkanı İlknur İnam, ÜSİMP-Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ile kamu üniversiteleri ve sanayi temsilcileri katıldı. Etkinlik, gün boyunca düzenlenen sunumlar ve değerlendirme toplantısı ile devam etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri