Burdur Teke Yöresi'nde GL Platform Fuar tarafından düzenlenen 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda çiftlik araç gereçleri, hayvancılık teknolojileri ve genetik alanındaki son yenilikler ve daha bir çok şey tanıtıldı.
Burdur Valisi Hasan Kürklü, fuarın üreticiyi yeni teknolojiyle buluşturduğunu belirterek, “Tarım ve hayvancılığın başkenti Burdur, artık bir marka olduğunu ilan etti” dedi.
Fuarda stant açan 100’ü aşkın firma, gerçekleştirdikleri ikili anlaşmalarla bölge ekonomisine katkı sağladı. Özellikle tarımsal kimya ürünleri, ekolojik ve organik tarım, traktör ve biçerdöver, tarım makineleri, sulama, seracılık, toprak ölçüm sistemleri, zirai ilaçlar, bahçe ekipmanları, gübre ve veterinerlik hizmetlerine yönelik stantlar gün boyu ziyaretçi akınına uğradı.
Fuarın üçüncü günü AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Vali Hasan Kürklü, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil, Özcan ile Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başar, dün tüm stantları gezerek incelemede bulundu, fuarda yer alan firmalara katılım sertifikalarını verdi. Bir firmanın standında düzenlenen traktör şov ise nefes kesti.
BURDUR’A ÇOK YAKIŞTI
Fuar katılımcıların yanı sıra ziyaretçilerle de görüşen Vali Kürklü, tüm kesimlerin fuardan memnun olduklarını belirterek, “Burdur çiftçisi, Burdur üreticisi son derece bilinçli ve yenilikleri yakından takip ediyor. Ancak yalnızca takip etmekle kalmayıp bunu uygulamaya da geçiriyor. Bu nedenle Burdur hayvancılığın merkezi haline geldi” dedi. Özellikle süt ve büyükbaş damızlık yetiştiriciliğinde Burdur’un marka kent olduğuna dikkat çeken Vali Kürklü, “Dolayısıyla bu fuarda Burdur’a çok yakıştı. Ancak hedefimiz hep bir adım daha ötesi. Önümüzdeki yıllarda fuarımızı uluslar arası alana taşıyacağız” diye konuştu.
TEK HEDEF MUTLU ÜRETİCİ
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de fuarın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yaptığını hatırlatarak, “Bu Burdur’a verdiğimiz önemin göstergesi. Yalnızca Burdur değil, sayın Çelik, Türkiye’nin dört bir yanını ziyaret ederek sektördeki tüm paydaşlar ile toplantılar yaptı ve onları dinledi. Şimdi toplantı sonuçları rapor haline getiriliyor ve onun neticesinde, üreticinin düzeltilmesini istediği her konuda, bakanımız açık yüreklilikle üreticinin yanında yer alarak adım atılacağını beyan ediyor. Bunların yanında da hem hayvan hem tarım alanında müjdeler sunuyoruz. Genç çiftçilerin köylere dönmesiyle ilgili 30 bin TL hibe desteği, kredi için gereken 10 büyükbaş hayvan sayısının 5’e düşürülmesi bunlardan yalnızca birkaçı. Tek hedefimiz sürdürülebilir bir kalkınma modeli, mutlu üretici” diye konuştu.
SEKTÖRÜ BULUŞTURUYOR
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise ekonominin bel kemiği tarım ve hayvancılıkta yeni teknolojilerin sahada uygulamaya geçmesi için Türkiye’nin dört bir yanında fuarlar düzenlediklerini belirterek, “Görüyoruz ki standartı yüksek bu fuarlar, yüksek geri dönüşler veriyor. Katılımcılar yeni ürünlerini direk çiftçimizle buluşturabiliyor. Biz teknolojiyi yalnızca onların ayağına getirmekle kalmıyoruz aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarını da birinci elden gündeme getirip çözüme ulaştırılması konusunda katkı sağlıyoruz. Biliyoruz ki kalkınan bir Türkiye, refah ve mutlu bir Türkiye’dir. Tarımda ve hayvancılıkta yükselen bir Türkiye, dünyada söz sahibi bir Türkiye’dir” dedi.