Mehmet Özdoğru- Karşıyaka Spor Kulübü, yeni yönetimini seçmek için 4 Temmuz 2021 Pazar günü sandık başına gidecek. Düzenlediği basın toplantısıyla, yönetime bir dönem daha aday olduğunu açıklayan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Pazar günü yapılacak kongrenin 109 yılık Karşıyaka Spor Kulübü’ne yakışır bir şekilde olmasını arzu ediyoruz. Tüm taraftarlarımızı ve kongre üyelerimizi kongrede oy kullanmaya davet ediyoruz. Bütün camiamızı yeşil kırmızı bir gelecek için bir olmaya çağırıyorum” dedi.
Kulüpte kurumsallığı sağlamak ve basketbolda uluslararası platformda yakaladıkları istikrarlı başarıyı futbola da taşımak için bir dönem daha yönetime talip olduklarını söyleyen Büyükkarcı, “Yeşil kımızı geleceği kurumsal ve organize bir şekilde oluşturma zorunluluğumuz var. Geride kalan 3 senede birçok işi başardığımızı kulübü bir yere getirdiğimizi düşünüyoruz. Birçok da projemiz var. Bu projelerimizi de kesintisiz sürdürmek için tekrar bir 3 yıl daha yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber tekrar bu onurlu göreve talip olduk. Futbol takımımızın çok ciddi sıkıntısı var, önümüzdeki dönem futbola çok ciddi eğileceğimiz bir dönem olacak. Stat işiyle birlikte, önümüzdeki dönemde futbol aklını oluşturmaya çalışacağız” dedi.
“Statta çok az bir sıkıntımız kaldı”
Süreci yılan hikayesine dönen stat inşaatı konusunda da müjde veren Büyükkarcı, “Statta çok az bir sıkıntımız kaldı. Spor Bakanı ve Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda bir karara varıldı. Finansmanını Büyükşehir’in karşılayacağı bir finans yapısı oluşturuldu, projemiz hazır. Mahkemeleri kazandık, biliyorsunuz uzun süreden beri devam eden mahkeme sorunlarız vardı. Bunları kazandık. İmar barışındaki parayı ödedik. Otopark sorununu tekrar Orman Bakanlığı ile yaptığımız görüşme sonucu hallettik. Sadece ve sadece şu an bir tahsis süreci var. Devlette biliyorsunuz işler pek hızlı yürümüyor, pandemiyle birleşince bir sıkıntı yaşadık ama Spor Bakanı’nı İzmir’e bekliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu tahsis işi de gerçekleşip bu tat işini artık bir sonlanacağınla ilgili gerçekten büyük bir umudumuz var” diye konuştu. Stat normal kapasitesi 14 bin civarında olmasının planlandığını belirten Büyükkarcı, “Kale arkalarına gelecek yeni ayaklı sistemle, oradaki koltukları kapatınca ayakta maç izleme imkanınız olacak. O zaman kapasite 2-3 bin daha artıyor. Ön tarafta bir parselimiz var, oraya bir bina yapıp, hem kulüp binamızı hem de müzemizi oraya taşımayı düşünüyoruz. Bina 8 katlı olacağı için ciddi de bir kira gelirimiz ve otopark gelirimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Transfer yasağı müjdesi
En büyük amaçlarının basketbolda yakaladıkları istikrarlı yapıyı, önümüzdeki dönemde futbolda ve diğer branşlarda da gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Büyükkarcı, kulübün transfer yasağının kalkması konusunda önemli yol kat ettiklerini belirtti. Transfer yasağıyla ilgili çok ciddi bir uğraş verdiklerini dile getiren Büyükkarcı, “Transfer yasağının kalkması konusunda yüzde 80’e yaklaştık. Teknik adam konusunda da yakında bir müjde verebiliriz. Transfer yasağını sonlandırıp, teknik adamı belirleyip Karşıyaka’yı çok daha farklı yerlere taşıyacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın. Bazen pes edebilirsiniz, biz pes etmeden bu görevi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. Transfer yasağının kalkması için 29 Ağustos’a kadar sürelerinin olduğunu ifade eden Büyükkarcı, “O tarihe kalacak gibi gözükmüyor. Muvafakatnameleri toplamaya başlandı. Temmuz ayını 15’ine kadar sonuçlanır diye düşünüyoruz. Transfer yasağı kalkmamış olsa bile dosya kapanmalarını yapıyoruz. Ya yüzde 25’i peşin ödüyoruz ya da dosyasını yüzde 50-60-70 indirim kabul edene dosyasını da kapatıyoruz, bu konuda çok şeffafız. Bu samimiyetimizden dolayı çok büyük engellerle karşılaşmıyoruz. Engellerle karşılaşıyoruz bazen ama bunları da çözmeye çalışıyoruz. Transfer yasağının kaldırılmasını yönetim, taraftar ve sponsor desteğiyle halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Kulübün borçları ve futbol şubenin iptal olan şirketleşme modeliyle ilgili bilgi veren Büyükkarcı, “Kulübümüzün şu an 89 milyon lira borcu var. Geçmişten gelen faiz ve kredinin yükü ağır. Şirketleşmeyle ilgili olarak da 1,5 sene önce bir şirketleşme modeli geliştirmeye çalıştık ama doğru zamanı şu an görmedik. Neden? Şirketleşme için ortak lazım. Ortakların da parası lazım. Pandemi döneminde herkes kendi tezgahını zor çalıştırırken, bunu rafa kaldırdık. Kriz ortamının biraz rahatlaması lazım. Benim şahsi görüşüm batmayan şirket var mı? Yok. Birçok şirket batıyor. Şirketleşmeyi tek kurtuluş olarak görmek doğru değil. Dernek veya şirket olması önemli değil, önemli olan kulübün nasıl yönetildiği. Son gelişmeler bizim dışımızda gelişti. Kulübün menfaatine olan her gelişime açığız, destek veririz” ifadelerini kullandı.