Türkiye’nin kaç ilçesi var bilir misiniz?
81 tane ili var ama o illerin içinde tam 922 ilçesi var.
Dersimiz coğrafya değil.
Peki size şöyle bir soru sorsam, 922 ilçenin doğal olarak her birinde kaymakam vardır.
İlçelerde merkezi hükümeti temsil eden, atanmış bürokratlar.
Bu 922 ilçenin kaymakamlarının içinde kendi ilçenizdeki hariç, onu bilmenizi doğal karşılıyorum, bir başka ilin, başka ilçesinin kaymakamını biliyor musunuz?
Dersimiz tarih de değil!
İzmir’in Bornova İlçesini bilirsiniz, hani Buca’dan ve Karabağlar’dan sonra en yoğun nüfusa sahip ilçesi. Bayraklı ilçesi kurulup, bir bölümü bu ilçenin sınırlarına girmeden önce İzmir’in en yoğun ilçesiydi.
İşte o Bornova İlçesi’nin kaymakamı Fatih Genel, Türkiye’nin 922 ilçesindeki kaymakamlardan biri ama o bilmediğiniz ve bildiğiniz kaymakamlardan değil.
Çerkez asıllı Türk kendisi.
Ata binmeyi sever, ok atmayı sever, kılıç çekmeyi sever. Bunların hepsi eski usul savaş nişaneleri diye sizi yanıltmasın. Sanatı, el sanatlarını ve müziği de bir o kadar sever.
Birçok kere Kaymakam Fatih Genel, haberlere, yazılara konu olmuştur.
Farklı ve farkındalık yaratan kaymakam olması basının her zaman ilgisini çektiği gibi basılıp, haber yapıldığında da okuyucular tarafından ilgiyle okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Fatih Genel, Japonya’ya Türk-Japon dostluğunun nişanesi olarak çelik bıçak yaptı.
Kendi elleriyle çeliği ocakta kızarttı, kendi elleriyle çeliği koca çekiciyle dövdü, kendi elleriyle o bıçağın bilemesini, kesmesini, kılıfını, sapını yaptı.
Her bir parçası, çeliği, odunu ve derisi özel olarak tercih edilerek yapıldı o güzelim bıçak ve Japonya’ya MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı tarafından teslim alındığı gibi Türk-Japon dostluğunun nişanesi olarak teslim edildi.
Başkan Saygılı, Türkiye Türkiye Distribütörü Naci firmasının sahibine bu kıymetli, el emeği, göz nuru bıçağı aldığı gibi teslim etti. Türk-Japon dostluğunun nişanesi olarak.
Bornova’da iyi bir at binicisi olduğu için, iyi ok attığı için, iyi kılıç kullandığı için, aşırı derece sanata, kültüre ve tarihe ilgi gösterdiği için insanların da doğal olarak ilgisini çeken Bornova Kaymakamımız Fatih Genel’i artık Japonlar da o eseriyle tanıyorlar.
Keşke bütün bürokratlarımız Kaymakam Fatih gibi olsa.
Sadece toplumun refahı ve huzuru için çalışmasa, toplum için bu çalışmaları yaparken, kendinden de yaşama bir şeyler katabilse, yaşadığına dair dünyaya bir şeyler bırakabilse.
Sanat adına, kültür adına, tarih adına insanlara güzel örnek de olsa.
Çalıştığı gibi değil, yaşadığı gibi kaymakam olabilse!