Çamaşırlarınızı makinenin içine koyarken de makineyi çalıştırırken de çok dikkatli olmalısınız. Eğer makinelerinizin uzun ömürlü olmasını ve verimli bir hayat sürmesini sağlamak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız, en sık yapılan çamaşır yıkama hatalarına ve önerilere bir göz atın. Hem çamaşırlarınızın, hem de evinizin güvenliğini sağlayın.
Çamaşır makinenizin nefes almasına izin verin
Elektrikli aletler çalışır durumdayken ısınırlar. Dolayısıyla ne kadar sıkışık bir ortamda kalırlarsa ısınma seviyeleri o derece artar. Aşırı ısınan bir elektrikli alet ise hem kendine zarar verir, hem de ev yangınları gibi daha ölümcül olaylara neden olabilir. Siz siz olun çamaşır makinenizi fazla sıkıştırmayın, ona mümkün olduğunca fazla alan tanıyın. Ayrıca makinenin fişini mutlaka bir duvar prizine takın, üçlü gibi ara kabloları devreden çıkarın.
Makineyi çok fazla doldurmayın
Çamaşır yıkama hataları arasında üst sıralarda yer alan bir diğer madde ise çamaşır makinesini, sanki bir daha hiç çalıştırmayacakmışsınız gibi doldurmaktır. Unutmayın ki suyun, temizleme görevini yerine getirmesi için çamaşırların arasında özgürce dolaşabilmesi gerekir. Bunun için de boşluklara ihtiyacı vardır. Çamaşır makinenizi haddinden fazla doldurduğunuzda, işlem sonrası elinizde, gerektiği gibi temizlenmemiş çamaşırlar ile arızalanmış bir makine kalabilir.
Zeminin düz olmasını sağlayın
Çamaşır makineniz çalışırken titriyor, sallanıyor hatta yürümeye mi kalkıyor? Bu durum, makinenizin oturduğu yeri beğenmediği anlamına geliyor olabilir. Makinenin, oturduğu zeminle tam anlamıyla bütünleştiğinden emin olun. Gerekirse dengeyi sağlamak için ekstra aparatlardan destek alın.
Deterjanı abartmayın
Daha çok deterjan daha temiz çamaşırlar sonucunu doğurur inanışı, çamaşır yıkama hataları arasında en sık yapılanlardan biridir. İhtiyaçtan fazla miktarda kullandığınız deterjan, çamaşırlarınızı yıpratırken makinenizin de ömrünü kısaltır. Deterjan konusunda tavsiye edilen ölçünün üzerine çıkmamaya özen gösterin.
Ceplerinizi mutlaka kontrol edin!
Pek çok kez çamaşır makinesinden madeni para ya da anahtarlık gibi sert cisimlerin çıktığına şahit olmuşsunuzdur. Boncuk, küpe, mendil gibi eşyalar da yine sıklıkla giysilerin cebinde unutulan ve yıkama işlemi bittikten sonra makineden çıkan eşyalar arasındadır. Bunu önlemek için, yıkamaya atılan tüm kirli çamaşırların ceplerini kontrol etmeyi kendiniz ve tüm aile bireyleri için kural haline getirin. Unutmayın; makineye atmak üzere olduğunuz kirli bir pantolonun cebinde unuttuğunuz her cisim, çamaşır makinesine boyundan büyük zararlar verebilecek potansiyele sahiptir.
Kaynak: Milliyet Emlak