İnsan tüketimi için yeni protein kaynakları (midye, deniz yosunları vb.) üretmeyi, zengin besinsel içerikler aracılığıyla sağlıklı yaşamı desteklemeyi, sudaki yaşamı korumayı, yeni ve geliştirilen teknolojileri su ürünleri sektöründe uygulayarak altyapıyı geliştirmeyi amaçlayan IMPAQT projesi, güç kaynağı olarak güneş enerjisini kullanıp akıllı teknolojiler ile yöneterek de en düşük seviyede enerji kullanımını destekliyor.
Projede geliştirilen izleme sistemleri ile üreticiler başta olmak üzere, üretimi ve çevreyi denetleyen otoriteler ve en önemlisi de tüketiciler, ürünün kalitesi ile çevreye etkisine ilişkin en kapsamlı ve doğru bilgilere erişebiliyor. 12 ülkeden 21 farklı paydaşın katkı sağladığı, akuakültürün ekofonksiyonel olarak gelişimini destekleme niteliği ve etki alanının genişliğiyle öne çıkan IMPAQT projesi, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve akıllı teknolojilere uyumlanmış akıllı sistemler ile yönetilen alternatif akuakültür modelleri hakkında Ar-Ge çalışmaları yaparak, Çamlı Yem Besicilik de dahil olmak üzere dünyanın 5 farklı yerinde kurulan pilot tesislerde bu sistemleri test ediyor.
Çamlı Yem Besicilik, IMPAQT projesinin paydaşı olarak kazandığı yeni teknolojiler ile sürdürülebilir bir sistem yaklaşımı ve yeni ürün/iş alanları oluşturan bir yetiştiricilik modelini deneyip geliştirirken, yatırım ve operasyonel maliyetlerin yaklaşık olarak yarısının bölgesel ekonomiye katılması ve yeni iş alanlarının doğmasına da destek veriyor. Proje ile su kalitesinde ve parametrelerde de %50 iyileşme sağlanıyor.