Canınızı, malınızı, vatanınızı 'İnstagram' korumuyor!

Ali EYCE

Sosyal medyanın yoğun şekilde kullanıldığı yer olan İnstagram günlerdir erişeme engelli.

Erişeme engelli derken, sizin birilerine erişmenize, birilerinin de sizlere erişmesine engelli.

Temelinde ne yediğinizi, ne içtiğiniz, nerelerde gezdiğinizi, nasıl olduğunuzu anlatmaya endeksli İnstagram, az da olsa ne düşündüğünüzü başkalarına ulaştırmaya çalışıyordu.

Başkalarınınkini de sizlere!

İnstagram bir nevi bencillik dolu, bir nevi gösteriş dolu, bir nevi vitrinlik dolu, birazcık da sosyalleşme adı altında ego dolu bir alandı.

Karşınızdaki insanların hangi durumda, hangi ruh halinde olduğunun, hangi şartlarda yaşadığının hiç bir önemi olmayan, olanın olmayana hava attığı, olmayanın da olana sinir olduğu bir alandı.

Tanımadığın binlerce insanla tanışmış gibi sahte ilişkiler yaşadığımız bir alandı.

Derken bu kadar egoist, sosyalleşmeden çok sosyal etkiyi çoğalttığı iddia edilse de sosyal etkiyi çok ama çok karmakarışık hale getirdiği bir alandı.

Aklına estiği gibi ticari faaliyetlerin yürütüldüğü, aslı astarı olmayan fotoğrafların paylaşıldığı, insanların maddi veya manevi açıdan mağdur edildiği bir alandı.

Özellikle de çocukların fütursuzca beğeni alabilmek için malzeme olarak kullanıldığı, aile ilişkilerin, insanların birbirlerine olan, birbirlerinin haklarına olan saygısının, sevgisinin mantıksız şekilde harcandığı bir alandı.

Özellikle de gençlerin birbiriyle maddi ve manevi açıdan yarıştığı, kimileri kazançlı, kimileri de kaybeden psikolojisiyle mücadele içinde bırakan bir alandı.

Sonunda bu alan, devletlerin sınırlarının üstünde kendine bir sınır belirleyip, kanunları, yasaları, terörist olan ile olmayanları, yazılanları işine geldiği gibi pohpohlayıp, işine gelmediğinde yok hükmünde sayma cesaretini de gösterdi.

Sonuç: ERİŞİME ENGELLENDİ!

Türkiye, Cumhuriyetle yönetilen bir ülkedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin de beğenirsiniz veya beğenmezsiniz kanunları vardır.

Fiziki olarak girmeseniz de, fiziksiz olarak da Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarına girip, insanlarına dokunuşlar yapıyorsanız kanunlarına, yönetmeliklerine, uyarılarına uymak zorundasınız.

Uluslararası sosyal paylaşım platformu olmanız, ulusların maddi ve manevi varlıklarını, ulusların varlığını tehdit eden şeyleri görmemeniz anlamına asla ve asla gelmez.

İnstagram'a erişim engellenmesine tepki verenlere de bir kaç cümle ile cevap vereyim.

İnstagram üzerinden:

Dolandırıldığınızda!

Saldırıya uğradığınızda!

Canınız tehlikeye girdiğinde!

Hakarete maruz kaldığınızda!

Tehdit edildiğinizde!

İstismara uğradığınızda!

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığınız için polise, savcıya, hakime kısacası hukuka, yasalara nasıl güveniyor, sığınıyor ve kendinizi güçlü hissediyorsanız, İnstagram'ın sizin bu güveninizi yok saymasına da aslı müsaade etmemeniz gerekiyor.

Canınızı, malınızı, vatanınızı, bayrağınızı, sınırlarınızı, geleceğinizi, hakkınızı, hukukunuzu 'INSTAGRAM' Korumuyor!

Vesselam!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.