Çay mı zehir mi demliyorsunuz?

Çay demlerken yapılan bu hataya dikkat... Çayın tüm faydalarını yok ediyor olabilirsiniz.

Çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler arasında suyun sıcaklığı önemlidir. Çay yapraklarına veya çay otuna uygun sıcaklıkta su kullanmak lezzetin ve aromanın en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Ayrıca demleme süresine de dikkat etmek gerekir. Çayın fazla demlenmesi acı bir tat oluşturabilir. Bu nedenle demleme süresini gözlemleyerek istenilen kuvvette çay elde etmek mümkündür. Son olarak, kaliteli çay yaprakları kullanmak da önemlidir. Kaliteli çay yapraklarıyla demlenen çay, daha lezzetli ve keyifli olacaktır.

ÇAY DEMLERKEN BİLMENİZ GEREKEN UYARI

Yeniçağ'da aktarılanlara göre; Günlük hayatta pek çok yaptığımız hata ölümcül hastalıklara davetiye çıkartıyor. Kansere neden günlük ritüellerin ortaya çıkması devam ediyor.

Çayın yanlış demlenmesinin kansere neden olduğu bildirildi.

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına neden oluyor.

Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Çayı kaynamamış su ile demlemeniz gerektiği bildirildi. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına neden oluyor.

Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri