CHP'li İzmir belediye başkanlarından İmamoğlu'na destek!

CHP İzmir Belediye Başkanları, hakkında siyasi yasak istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için destek mesajları paylaştı.

MEDYA EGE - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verilen istinaf sürecindeki davayla ilgili tartışmalar devam ederken, İmamoğlu’na çok sayıda destek mesajı geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir ilçe belediye başkanları da sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile İmamoğlu'na destek mesajında bulundu:

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER EŞKİ:

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte, hizmette ve sandıkta yarışamayanların halkın iradesini zayıflatmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak bu millet, iradesini asla teslim etmeyecek! Ekrem İmamoğlu, umudumuzdur; halkın desteğiyle kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Hiç kimse, milletin kararını değiştirme gücüne sahip değildir. Bu nedenle, Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız ve demokrasinin ışığında hep birlikte ilerleyeceğiz. Siyasi yasaklarla umudu yok etmeye çalışanlar, şunu bilmeli: Biz yol arkadaşımızı asla yalnız bırakmayacağız!

KONAK BELEDİYE BAŞKANI NİLÜFER ÇINARLI MUTLU:

16 Milyon İstanbullunun oylarıyla üç kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta deviremeyenler, hukuka aykırı kararlarla milletin iradesini yok saymaya çalışmaktadır. Demokrasiyi yok sayan, hukuksuzca verilmeye çalışılan yasaklama kararına karşı Ekrem Başkanımızın yanındayız.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN:

Milletin iradesi her şeyin üstündedir. 16 milyon İstanbullunun iradesiyle seçilen İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nu siyasi yasak ile tehdit etmek, halkı cezalandırmak demektir. Her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı Başkanımızın yanındayız.

EFES SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL:

Engelleyemeyeceksiniz…
Ne yarınlara olan inancı…
Ne de halkın kararını…
Pes ettiremeyeceksiniz….
Yıldıramayacaksınız…
Korkutamayacaksınız…
Çünkü halk herkesten büyük…
Umut ise sonsuz!

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI ONUR EMRAH YILDIZ:

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi; halkın iradesine gem vurma çabasıdır ve bu çaba aydınlık gelecek, demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelesine yenik düşmek zorundadır. Başkanımızın davasında ve hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanındayız.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI GÖRKEM DUMAN:

Halkın iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur. Siyasi yasaklarla demokrasiyi gölgelemeye çalışmak ya da bu yönde bir girişimde bulunmak, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a yaptığı hizmetlerin önünü kesemez. Hak yemeyeceğiz ama hakkımızı da yedirmeyeceğiz. Ekrem Başkanımızın arkasındayız. Asla yalnız bırakmayacağız.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK:

Sadece 16 milyon İstanbullunun değil tüm Türkiye'nin kalbini kazanmış Ekrem İmamoğlu başkanımızın yanındayız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri